Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povodom Dana Općine Selnica svečano otvorena cesta u Bukovcu te dodijeljene plakete i zahvalnice

Datum objave: 26. travnja 2019.

Na blagdan svetog Marka, 25. travnja svečanom sjednicom mještani općine Selnica proslavili su svoj dan, a središnja svečanost održala se u naselju Bukovec gdje je otvorena dugo iščekivana cesta. Izgradnja ceste ukupne duljine 1.850 metara sufinancirana je sredstvima Europske unije, odnosno 85 % sredstava osigurano je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Čast da otvore cestu i prerežu vrpcu pripala je zamjenici župana Međimurske županije Sandri Herman i načelniku Općine Selnica Ervinu Vičeviću. Za dvjestotinjak mještana Bukovca ova cesta život znači, kako je istaknula predsjednica Mjesnog odbora Klaudija Bistrović te će zasigurno poboljšati kvalitetu života i pomoći u razvoju turizma.
Svečana sjednica održana je u prostorima OPG-a Sršan, a prisustvovali su joj i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Općine Radenci u Sloveniji Roman Leljak, župnik Tomislav Leskovar, vijećnici Općinskog vijeća, predstavnici udruga s područja Općine, ravnatelji škola i vrtića.
Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević osvrnuo se na projekte provedene unazad godinu dana, kao i na planove za budućnost. Posebno je istaknuo razvoj Bukovca za kojeg vjeruje kako će izgradnja ceste potaknuti razvoj gospodarstva i turističke prepoznatljivosti. Načelnik je najavio nekoliko europskih projekata, izgradnju te obnovu prometne infrastrukture, projekte obnove stare škole u Selnici, vatrogasnog doma, spomen-parka nafti i parka “Pikač”. “Svako mjesto u našoj Općini jednako nam je važno i vrijedno te zajedno radimo na cilju da naša općina postane što kvalitetnije i radosnije mjesto za život.”, zaključio je načelnik.
Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman čestitala je mještanima dan Općine: “Veseli me što smo se okupili u Bukovcu koji zaslužuje da ponovno živi punim plućima, no isto tako vidljiv je trud i energija općinskog vodstva i mještana diljem općine kroz razvoj te ponudu različitih sadržaja i podizanje razine života. Međimurska županija prati potrebe Općine te smo u prošloj godini sudjelovali u energetskoj obnovi zgrade i dvorane Osnovne škole Selnica kako bismo najmlađima pružili najbolje uvjete za obrazovanje, a raduje nas i projekt selničkog ribnjaka kojim će se dodatno podržati razvoj turizma. Općina Selnica sigurno korača prema privlačenju sve većeg broja turista i investitora, a posebno moramo pohvaliti vrijedne udruge s područja općine koje dostojno prezentiraju Selnicu i čitavo Međimurje.” Župan Varaždinske županije Radimir Čačić istaknuo je rad i entuzijazam načelnika Vičevića i općinskog vodstva kao dobar primjer prakse, kao i njihovo kvalitetno pripremanje i provođenje projekata.
Bernarda Hamer, Kazimir Jurinić, Ivan Grof i Vladimir Turk primili općinske plakete i zahvalnice
U glazbenom dijelu programa oduševili su Viktoria Brezarić i Tamburaški sastav KUD-a Selnica, svečanom tonu pridonijeli su članovi Zrinske garde Čakovec, no najsvečaniji dio programa bila je dodjela javnih priznanja Općine Selnica za 2018. godinu. Za izuzetnu humanost te promicanje i obavljanje udomiteljstva više od 20 godina Plaketu Općine dobila je Bernarda Hamer. Zahvalnica Općine posmrtno je pripala Kazimiru Juriniću za iznimno zalaganje na društveno-političkom i vjerskom životu u zajednici, a za donacije i mnogobrojna uključivanja u društveni i sportski život u zajednici Zahvalnicu Općine primio je Ivan Grof.  U ime svih mještana općine, zahvalnica je dodijeljena Vladimiru Turku, poštaru iz Gornjeg Kraljevca koji je 20 godina radio na području općine Selnica.
Dani Općine Selnica traju do nedjelje, 28. travnja, a posjetitelji mogu uživati u kulturno-umjetničkim programima, sportskim aktivnostima, likovnim kolonijama, koncertima, a Markovo 2019. završit će tradicionalnim pješačenjem do Plešivice.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content