Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Cijeli spektar događaja u subotu, 27. travnja

Datum objave: 26. travnja 2019.

U subotu, 27. travnja s početkom u 9:00 sati na Trgu Republike u Čakovcu bit će održana manifestacija “Kaj Međimurci delaju dok nikaj ne delaju” na kojoj će svoje proizvode, rukotvorine, zanate i umijeća predstaviti brojni izlagači, opg-ovi, predstavnici udruga i zadruga.
Svečano će biti u središtu grada Čakovca, kojime će u jutarnjim satima prodefilirati povijesne postrojbe, pripadnici Hrvatske vojske i branitelji. U mimohodu će stići na Franjevački trg, a u crkvi sv. Nikole biskupa bit će služena sveta misa. Postrojavanje povijesnih postrojbi na Trgu Republike obogatit će scenski prikaz “Oproštaj” Kazališne družine Štolcer.
Istoga dana građani će moći kušati lovački gulaš i roštilj na već tradicionalnom Danu lovnog kulinarstva u organizaciji Lovačkog saveza Međimurske županije. Članovi Saveza delicije će pripremati u jezeru Starog grada od 13 sati.
Kulturno umjetnička udruga „Veseli Međimurci“pobrinula se da se ne zaboravi tradicija. 14. Smotra koreografiranog folklora "Med Murom i Dravom" u Centru za kulturu Čakovec počinje u 17 sati. Dašak Dalmacije u Međimurje će unijeti klapa Trogir i Nenad Vetma koncertom "Dalmacija u srcu Međimurja" koji u Gradskoj kavani Čakovec počinje u 20:00 sati.
 
Cjelokupan program održavanja Dana Međimurske županije nalazi se u galeriji fotografija.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content