Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

CROSSOVER – Zvolen, Slovačka

Datum objave: 23. travnja 2019.

Na trećem međunarodnom događaju projekta CROSSOVER, koji je održan u Zvolenu u Slovačkoj sudjelovala je predsjednica Savjeta mladih Međimurske županije Ana Maria Babić. Glavne teme događaja bile su euroskepticizam i komunikacija politika Europske unije prema građanima.
Cilj europskog projekta CROSSOVER, u kojem sudjeluje 14 partnera iz 12 zemalja je potaknuti mlade na promišljanje o političkoj odgovornosti kroz povećanje participacije na izborima za Europski parlament. Osim što pridonosi razumijevanju Europske unije i njezinih institucija, projekt ima za cilj podizanje svijesti i interesa za aktivno građanstvo i građanski angažman na lokalnoj i na europskoj razini. Projekt fokus stavlja na razmjenu iskustava između članica s najvećim postotkom izlaska građana na izbore za Europski parlament 2014. godine (Malta, Italija, Danska, Irska i Švedska) te onih s najmanjim postotkom (Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovenija i Slovačka).
Hrvatska zajednica županija od siječnja je jedan od 14 partnera uključenih u projekt.
Temeljna ideja projekta je razviti akcije koje mogu učinkovito riješiti nedostatak interesa za glasanje mladih na europskoj razini. Kako bi se ispravno riješio taj izazov, potrebna je promjena načina razmišljanja, a to se mora postići "zdravom" izloženost raspravama i aktivnostima o tome zašto je sudjelovanje presudno za budućnost Unije i njezine građane. Stoga, očekivani rezultati projekta su poboljšanje znanja i vještina mladih sudionika i unapređenje demokratskog angažmana potaknutog na europskoj razini, uglavnom kroz povećanje stope sudjelovanja na izborima za Europski parlament 2019.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content