Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novi planovi oko suradnje LAG-a Mura-Drava i LAG-a Lastovice

Datum objave: 22. travnja 2019.

LAG Mura-Drava u Donjem Vidovcu ugostio je slovenski LAG Lastovicu. Glavna tema bila je rijeka Drava i njeni turistički potencijali, a razgovaralo se i o suradnji na projektima vezanim uz turizam, posebice o ispiranju zlata kao okosnici turističkog proizvoda ovog dijela Međimurja. Uz voditelja LAG-a Mura-Drava Mihaela Ružića, predsjednika Maria Moharića i potpredsjednika Marijana Varge, sastanku je nazočio i zamjenik župana Josip Grivec, koji je prezentirao planove Međimurske županije vezane uz turistički razvoj ovog dijela Međimurja.
Nakon službenog dijela, gosti su se osobno uvjerili u dio turističkih potencijala i ljepote Drave u čamcima. Imali su priliku vidjeti utok Mure u Dravu, a posebno ih je oduševila demonstracija ispiranja zlata koju su im prikazali članovi udruge “Vidovski zlatari”. Zlatarenje je jedna od turističkih atrakcija koju na svom području pokušava pokrenuti i slovenski LAG, te upravo na tom polju ima prostora za suradnju. Nakon obilaska rijeke Drave, druženje je nastavljeno u rekreacijskom centru „Pozoj“ gdje su gosti kušali dravsku ribu te uživali u prekrasnoj prirodi te rekreativnim aktivnostima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content