Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najvećom međimurskom biciklijadom započeli Dani Međimurske županije

Datum objave: 22. travnja 2019.

Više od 4000 biciklista na 16 punktova diljem Međimurja uključilo se u tradicionalnu jednodnevnu sportsko-rekreacijsku manifestaciju "BIMEP – biciklima međimurskim putevima" u povodu Dana Međimurske županije, Dana planete Zemlje i Svjetskog dana zdravlja koja je započela u jutarnjim satima u ponedjeljak, 22. travnja.
Dani Međimurske županije započeli su na najljepši mogući način – sportom i rekreacijom uz prirodne ljepote Međimurja te će se nastaviti brojnim aktivnostima i događanjima narednih desetak dana. BIMEP je izrastao u tradicionalnu aktivnost koja okuplja Međimurke i Međimurce svih generacija, a zahvaljujući brojnim pojedincima, udrugama, općinama i gradovima iz godine u godinu privlači sve više zaljubljenika u biciklizam i pobornika zdravog načina života koji na ovaj način imaju prilike uživati u ljepotama međimurskog krajolika s više od 150 km staze. BIMEP je uključen u projekt Bicikliranje u mreži/Cycling in a Network 2.0 koji se provodi u okviru EU projekta INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska.
Organizatori BIMEP-a su Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve i Međimurska županija, a prema dobivenim informacijama Policijske uprave Međimurske i Hitne, tijekom cijelog dana 4 su osobe zatražile liječničku pomoć. Međimurska županija zahvaljuje svim volonterima, turističkim zajednicama, općinama, gradovima, nadležnim institucijama i svima koji su doprinijeli uspješnoj organizaciji BIMEP-a.

 
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content