Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ove godine Međimurska županija namijenila 750.000 kuna za uskrsnice umirovljenicima

Datum objave: 19. travnja 2019.

Drugu godinu za redom, Međimurska županija osigurala je poklon bonove za umirovljenike čija mirovina iznosi do 1.500,00 kuna mjesečno. Jednokratne potpore, bonovi su dostavljeni putem pošte, a obuhvaćeni su samo umirovljenici kojima je to jedini izvor prihoda. Ukoliko bilo tko od umirovljenika koji imaju pravo na poklon bon isti nije dobio, moći  će do 31.svibnja 2019. ostvariti svoje pravo, a poklon bon je moguće iskoristiti u prodavaonicama METSS-a.
Uskrsnice za više od 4000 međimurskih umirovljenika
 „Iako je, u organizacijskom smislu ovo izrazito zahtjevan posao, drago mi je da smo ga uspjeli realizirati te ovom prilikom zahvaljujem i našim jedinicama lokalne samouprave na suradnji. Nadam se da će ovaj skromni dar našim sugrađanima s vrlo niskim mirovinama biti pomoć u blagdansko vrijeme“, rekla je zamjenica župana Sandra Herman, dok je zamjenik župana Josip Grivec svima čestitao Uskrs i izrazio nadu da će ova hvalevrijedna inicijativa biti nastavljena i sljedeće godine, ali i želju da mirovine budu bolje kako ovakva vrsta pomoći ne bi niti trebala.
Predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak izrazio je zadovoljstvo da je Županija u mogućnosti drugu godinu za redom osigurati uskrsnice umirovljenicima te naglasio kako svaka kuna umirovljenicima dobro dođe jer smo se posljednjih dana mogli uvjeriti da iako imamo znatno niže plaće, ista uskršnja košarica u Njemačkoj je znatno jeftinija nego kod nas. „Zahvaljujem na inicijativi Hrvatskoj stranci umirovljenika te županu Posavcu koji je inicijativu ne samo prihvatio već i realizirao te stručnim službama Županije koje su odradile čitav posao.“
„Kako bismo uljepšali nadolazeći blagdan Uskrsa i ove godine za naše umirovljenike osigurali smo poklon bonove od 165 kuna za umirovljenike koji primaju mirovine do 1500 kuna, te poklon bon u iznosu od 275 kuna za umirovljenike s mirovinom do 500 kuna. U tu svrhu ove godine u Proračunu smo osigurali 750 tisuća kuna. Kako smo i najavili prošle godine, kada smo po prvi puta na ovaj način darivali naše umirovljenike, osigurali smo 250 tisuća kuna više, a nastojat ćemo da i svake sljedeće godine, sukladno mogućnostima, našim umirovljenicima uljepšamo blagdane“ -  rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zahvalio svima koji su i ove godine pomogli u pripremi i distribuciji bonova.
Župan Posavec izdvojio je i slučaj jednog umirovljenika, koji je budući da se zaposlio, svoj poklon bon vratio i zamolio da se dodijeli nekome kome je pomoć potrebna.
Vrijeme kada iščekujemo najveći kršćanski blagdan - Uskrs uvijek nas iznova podsjeti na temeljne ljudske vrijednosti. S nadom u pravednije i bolje društvo za sve nas, povodom Uskrsa i Uskršnjih blagdana, svima želim obilje radosti, mira i sreće!“ – zaključio je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content