Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izložbeni prostor galerije Scheier krase umjetnička djela članova Udruge „Slika“ Goričan

Datum objave: 12. travnja 2019.

U galeriji Scheier u Čakovcu otvorena je izložba umjetničko-likovnih radova Udruge „Slika“ Goričan. Udruga broji 20-ak likovnih umjetnika amatera među kojima su i oni najmlađi, a čakovečkoj je publici predstavljeno 27 radova koje potpisuje 13 autora. Oni su Rea Perić, Slavko Dukić, Marija Bašnec, Stjepan Farkaš, Tamara Dolšak, Emanuel Varović, Leon Strahija, Marijan Žvorc, Nevenka Bošnjak, Dragica Sklepić, Ivan Pintar, Miljenko Kranjčec i Natalija Strahija.
Raznovrsnost i svestranost ne samo goričanskih, već i umjetnika iz čitavog Međimurja, potvrđuju radovi različitih tema i tehnika - od ulja na platnu, trganog kolaža, boje za staklo, akvarela i akrila preko reljefa i olovke do suhog pastela i kombinirane tehnike.
Godišnje priređuju nekoliko izložbi, a članovima je posebno drago izlagati u zgradi Scheier koju smatraju najreprezentativnijim objektom za predstavljanje svojih radova, ističe predsjednica Udruge „Slika“ Natalija Strahija, dok tajnik Mijo Smolec objašnjava da su izložbe održavane diljem Međimurja, pa i izvan njegovih granica, u Ludbregu te Mariboru. Prisutne je ispred Međimurske županije pozdravila privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak. „Raduje me što sve više stanovnika naše Županije sreću i zadovoljstvo pronalazi u umjetnosti. Veseli me i što članovi Udruge „Slika“ iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate, iako nije važno što tuđe kritičko oko vidi, već ono što umjetnici dobivaju svojim radom - veliku radost i ispunjenje“, kazala je pročelnica Novak.
Za ugodnu atmosferu pobrinula se udruga „Pjesma“ iz Donjeg Kraljevca pod vodstvom Martine Jakšić Rodiger.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content