Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Centru za kulturu Čakovec svečano otvoren „Dan predškolskog odgoja“

Datum objave: 11. travnja 2019.

U organizaciji Dječjeg vrtića Cvrčak Čakovec 11. i 12. travnja 2019. godine održava se „Dan predškolskog odgoja – Čakovec 2019.“ Svrha tog stručno – znanstvenog skupa je osvijestiti značaj Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje kojim se potiče i osnažuje razvoj temeljnih kompetencija za cjeloživotno učenje. Ovogodišnji skup organiziran je zajedničkim snagama Dječjeg vrtića Cvrčak Čakovec i Učiteljskog fakulteta Odsjeka u Čakovcu, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, Međimurske županije i Grada Čakovca.
Predsjednica organizacijskog odbora, ravnateljica DV Cvrčak Lidija Varošanec istaknula je kako se radi o drugim ovogodišnjim danima predškolskog odgoja pod nazivom „Zajedno rastemo – kompetencije djeteta za cjeloživotno učenje“. „Put razvoja kvalitete odgojno-obrazovnog procesa dugotrajan je i zahtjevan, stoga pred svima nama koji smo uključeni u rani odgoj i obrazovanje stoji misija da djecu što kvalitetnije pripremimo za daljnji život.“ zaključila je. „Učiteljski fakultet Odsjek u Čakovcu ponovno je suorganizator i domaćin konferencije koja je u ranijem razdoblju značajno pridonosila kvalitetnoj suradnji između naše visokoškolske ustanove kao rasadnika novih odgojitelja i vrtića kao mjesto njihova kreativnog rada“, kazala je prodekanica Blaženka Filipan-Žignić.
Skup je otvorio zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, a prisutnima se ispred Agencije za odgoj i obrazovanje obratila viša savjetnica za predškolski odgoj Darija Drviš. U ime Međimurske županije pozdravni govor uputila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak. „Naš upravni odjel u svome djelokrugu ima i područje predškolskog odgoja i u ovom smo trenutku u velikom procesu usklađivanja mreža predškolskih ustanova na području županije. Nadam se da će vaš stručno-znanstveni doprinos i nama pomoći da kvalitetnije obavljamo naš dio posla u predškolskom odgoju. Jedna smo od županija koja ima dobro razvijenu mrežu predškolskih ustanova, no ovdje želim istaknuti i doprinos bivših studentica našeg Učiteljskog fakulteta budući da se u Međimurju posebno dobro razvijalo i privatno poduzetništvo u predškolskom odgoju te su mnoge vaše kolegice pokrenule i vlastite predškolske ustanove.“
Odgojitelji i stručni suradnici, osnivači prvih „Dana predškolskog odgoja“ prije 16 godina, bivši ravnatelji, praktičari, znanstvenici i studenti – svi će oni sudjelovati na brojnim predavanjima i radionicama te jedni drugima prezentirati svoj način rada.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content