Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

8. travnja - Svjetski dan Roma

Datum objave: 8. travnja 2019.

Povodom Svjetskog dana Roma, privremena pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak i pročelnica UO za poslove župana Vesna Haluga, u pratnji načelnice općine Pribislavec Višnje Ivačić, zamjenika načelnice Krunoslava Kamenića i ravnatelja Brune Matoteka posjetile su OŠ Pribislavec, želeći na taj način skrenuti pozornost na odgoj i obrazovanje Roma čemu Međimurska županija posvećuje posebnu pozornost.
Međimurje je sredina koja je Romima, ravnopravno sa svima ostalima, omogućila stjecanje obrazovanja na svim razinama. Privremena pročelnica Blaženka Novak istaknula je da na „vrijednosti obrazovanja pri tome ne gledamo samo kao medij socijalne integracije i afirmacije kulturne baštine većinske zajednice i svih različitosti kojima je obogaćena već kao osnovni preduvjet za suvereno i odgovorno odlučivanje o egzistencijalnim pitanjima svakog pojedinca i njegove obitelji. Pri tome ne mislimo samo na obvezno obrazovanje koje nije tek pravo svakog djeteta već i obveza svakog roditelja.
Najvrjednije što obrazovanjem možemo steći svakako je sposobnost učenja, stjecanja novih znanja i vještina, odgovorno prihvaćanje svega onoga što nam donosi napredak tehnologije i novi načini života.“ – kazala je načelnica Ivačić dodavši kako će preseljenjem u novu školu koja je pred završetkom, učenici imati još bolje i kvalitetnije uvjete za rad i napredak.
Čestitamo pripadnicima romske zajednice njihov dan te ih pozivamo da iskoriste ponuđene prilike. Potrebno je uložiti i mnogo osobnog truda i rada, a potpora Međimurske županije neće izostati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content