Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Svjetski dan zdravlja

Datum objave: 7. travnja 2019.

Svjetski dan zdravlja svake se godine pod okriljem Svjetske zdravstvene organizacije slavi 7. travnja. U obilježavanje su se uključili i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca i Gradskog društva Crvenog Križa Čakovec, koji su uz sudjelovanje Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Čakovec i Udruge Međimurski slatkiši organizirali javnozdravstvenu akciju pod nazivom „Zdravlje za sve – informirajte se, donesite odluku i živite zdravo!“.
Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije predstavio je preventivne programe i aktivnosti koje provodi. Zainteresirani građani informirani su o brojnim čimbenicima rizika za najučestalije kronične bolesti, a neke od tih rizika mogli su i prekontrolirati. Mnogi su se savjetovali o pravilnoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti i drugim čimbenicima zdravog stila života. Gradsko društvo Crvenog Križa Čakovec u akciju je uključilo volonterske interventne timove koji su građanima mjerili krvni tlak te šećer u krvi. Svoj djelokrug rada prezentirala je Hrvatska gorska služba spašavanja, a promotivne i edukativne materijale dijelili su predstavnici Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Međimurski slatkiši“.
S obzirom na kišu i vremenske neprilike, umjesto na otvorenom, javnozdravstvena akcija održana je u zgradi Scheier u petak 5. travnja, a predsjednik Zajednice sportskih Udruga grada Čakovca Tomica Jakopec naglasio je da građane na ovaj način nastoje potaknuti na aktivnost i bavljenje sportom. Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo, prim. Marina Payerl-Pal, dr.med. ističe važnost zdravih životnih navika u koje uz fizičku aktivnost spada i zdrava prehrana jer upravo nebriga o sebi uzrokuje brojne bolesti. Akciju je podržala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač koja je istaknula kako svaki pojedinac snosi odgovornost zaštite vlastitog zdravlja, a Međimurska županija osigurava najbolje moguće uvjete zdravstvene skrbi što potvrđuje i trenutno najveći investicijski ciklus u Županijskoj bolnici Čakovec.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content