Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Srednjoj školi Čakovec održana 9. godišnja konferencija voditelja programa podrške roditeljima „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno plus“

Datum objave: 3. travnja 2019.

U Srednjoj školi Čakovec, 29. i 30 ožujka, održana je 9. godišnja konferencija voditelja programa podrške roditeljima „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“ u organizaciji Dječjeg vrtića Cipelica i Centra Rastimo zajedno, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Međimurske županije. Prisutnima su se na otvorenju obratili zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač, predstavnica UNICEF-a Hrvatska Đurđica Ivković, prof. dr. sc. Nina Pećnik, koja je uz Branku Starc, prof. autorica programa i Gordana Šoltić Siladi, ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica.
Godišnja konferencija iznimno je važan stručni skup za održivost i osiguranje kvalitete rada voditelja svih programa „Rastimo zajedno“, a ove je godine u Čakovcu okupila 200 voditelja radionica s roditeljima najmlađe djece i roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju. Programi „Rastimo zajedno“ provode se u 67 gradova na području cijele Hrvatske. Dječji vrtić Cipelica jedini u Međimurskoj županiji provodi program podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“ koji je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i besplatan za roditelje.
Psihologinja Eleonora Glavina izlagala je na temu „Roditelji djece s poremećajem iz autističnog spektra i radionice Rastimo zajedno – što im možemo ponuditi?“, a defektologinja Silvija Pucko pričala je o iskustvu voditelja u provedbi radionica s roditeljima djece s različitim tipovima teškoća. Predavanje je održala i Kristine Maže, stručnjakinja iz Rige.
Na okruglom stolu „Kako osigurati dostupnost programa Rastimo zajedno?“ sudjelovali su David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca, Sonja Tošić-Grlač, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije, Lidija Vinković, ravnateljica Obiteljskog centra u Čakovcu i Gordana Šoltić Siladi, ravnateljica vrtića domaćina. Navedeni su sudionike upoznali s velikim brojem socijalnih programa za djecu i mlade koji se provode uz financijsku i drugu podršku Grada Čakovca i Međimurske županije.


 
 
 
          
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content