Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prvi Regionalni plac ove subote u dvorani MESAP

Datum objave: 3. travnja 2019.

S ciljem prezentacije visokokvalitetnih domaćih proizvoda obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, Međimurska županija inicirala je projekt Regionalnog placa. Tijekom godine na Mesapu je predviđeno održavanje 4-6 prodajno-izložbenih sajamskih priredbi koje će okupljati OPG-ove iz sjeverozapadne Hrvatske. Prvi Regionalni plac bit će održan u subotu, 6. travnja od 10 do 17 sati u sajamskoj dvorani Mesapa Nedelišće.
Najzastupljeniji će biti međimurski OPG-ovi, no predstavit će se i OPG-ovi iz Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Virovitičko-podravske županije. Na izlagačkim stolovima naći će se brojni domaći proizvodi visoke ekološke vrijednosti poput povrća, voća, raznih vrsta brašna i ulja, sireva i drugih mliječnih proizvoda, suhomesnatih proizvoda, meda, kolača, sjemenja, raznih sokova, zdravih napitaka, vina ili voćnih rakija. Svima koji žele primijeniti znanja i iskustva ovakve proizvodnje bit će korisno predavanje poznate eko-uzgajivačice Bernarde Orehovec o mjesečevom sjetvenom kalendaru.
Uz bogatu ponudu velikog broja izlagača, za posjetitelje su predviđeni i razni drugi sadržaji. Od 12 sati održava se riblji piknik na kojem će se pripremati razni specijaliteti, a poslastica dana je šaran na rašljama. Sve to živom svirkom začinit će Tamburaški sastavi Svirci i Taliri. Predstavit će se i međimurski ribiči, pa će tako svoj rad prezentirati međimurski Savez športskih ribolovnih društava, a svoju opremu izložiti hrvatski reprezentativci iz ŠRD Klen Sveta Marija.
Regionalni plac ponudit će zdrave i domaće proizvode, ono najbolje od OPG-ova sjeverozapadne Hrvatske, a za sve posjetitelje ulaz je besplatan.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content