Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

European Walking Tour

Datum objave: 21. ožujka 2019.

U suradnji s portugalskim Gradom Lousadom kao nositeljem, Međimurska županija provodi projekt European Walking Tour (EWT) sufinanciran iz programa Erasmus+: Sport Europske unije. Partneri projekta su i dvije nevladine organizacije: finski Innoventum Oy iz grada Joensuua i slovenski Center za zdravje in razvoj Murska Sobota. Projekt traje 24 mjeseca, od 1.1.2019. do 31.12.2020.
Specifičnost EWT projekta je kreiranje jednostavnog načina koji će širem građanstvu pomoći u provođenju slobodnog vremena na aktivan način te osvješćivanje potrebe za tjelesnom aktivnošću u službi očuvanja zdravlja. Korak po korak, cilj je ohrabriti građane svih dobi da se opredijele za zdravi životni stil, vodeći brigu o prehrani i redovitoj tjelesnoj aktivnosti. 
Središnja ideja projekta je organiziranje pješačkih tura (hodanja) jednom mjesečno tijekom 12 mjeseci, u koje će biti uključeni građani svih dobi. Namjera je Međimurske županije da u aktivnosti uključi nevladine organizacije, osobito sportske, ali i školske ustanove.
Službena stranica projekta je na poveznici https://europeanwalkingtour.eu/.
Video o projektu možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=8Rm4DMyw6Js&feature=youtu.be

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content