Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za projekt rekonstrukcije Srednje škole Prelog

Datum objave: 13. ožujka 2019.

U prostorijama Srednje škole Prelog, župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je ugovor o izradi projektne dokumentacije za projekt rekonstrukcije škole. Kao najpovoljnija ponuda u postupku javne nabave odabrana je ona tvrtke AG Planum d.o.o iz Zagreba, a ugovor je sa županom Posavcem potpisao Marko-Hrvoje Cvjetko. Vrijednost obavljanja usluge projektiranja iznosi 624.750,00 kuna s PDV-om, što će se financirati sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije temeljem Ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Potpisivanju su uz domaćina, ravnatelja Srednje škole Prelog Tomislava Gregura, nazočili gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek i v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak.
Prema podacima Ministarstva financija iz županijskog proračuna Međimurske županije najviše se izdvaja upravo za obrazovanje, s temeljnim ciljem da se dugoročno osiguraju što kvalitetniji uvjeti i stvori što optimističnije okružje za rad i učenje, naglasio je župan Matija Posavec. Tome u prilog ide i činjenica da su gotovo sve srednje škole u županiji u nekoj vrsti obnove. „Zahvaljujući kvalitetnom radu i jačanju obrazovnih programa Srednje škole Prelog, uočili smo potrebu za novim, modernijim uvjetima rada i zato smo odlučili krenuti u proširenje prostora. Prijavili smo projekt prema ministarstvima na natječaje za europska sredstva. Procijenjena vrijednost bila je nešto veća od milijun kuna, no racionalnom i transparentom javnom nabavom došli smo do iznosa od 624.750,00 kuna. Dobili smo 800 tisuća kuna, a ostatak sredstava prenamijenit ćemo za druge projekte. Želja nam je da Srednja škola Prelog postane centrom kompetentnosti ili centrom izvrsnosti iz ugostiteljstva i turizma, a današnje potpisivanje ugovora prvi je korak ka tome. Bit će to prva škola u Hrvatskoj koja će učenike obrazovati za zanimanje pivara, a posebno mi je drago što ovdje nema problema s manjkom učenika nego baš suprotno, što podrazumijeva i nove, prikladnije prostore“, zaključio je župan Posavec te dodao da su na isti natječaj prijavljeni projekti rekonstrukcije osnovnih škola u Svetom Martinu na Muri i Macincu, za koje se još čekaju rezultati.
Ravnatelj škole Tomislav Gregur ističe kako je iznimno zadovoljan što će škola koja je nedavno proslavila 20 godišnjicu rada dobiti nove i kvalitetnije prostore za rad. „Učenici nemaju sportsku dvoranu već na satove tjelesne i zdravstvene kulture odlaze u dvoranu osnovne škole koja je udaljena 800-njak metara. Ne samo da ćemo dobiti sportsku dvoranu, već i reprezentativni prostor za promociju zanimanja, restoran, slastičarnicu, a možda čak i pivovaru u okviru škole.“
Sadašnjih 290 učenika i 64 djelatnika dobit će bolje uvjete, čime je zadovoljan i gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek. „Srednja škola Prelog bit će još privlačnija za upis učenika ne samo iz Međimurja već i susjednih županija. Grad Prelog spreman je sudjelovati u svim daljnjim koracima i radnjama koji će uslijediti nakon projektiranja jer ulaganje u Srednju školu Prelog je ulaganje u budućnost“. Projektant Marko-Hrvoje Cvjetko ističe kako će škola dobiti dodatnih 3 tisuće četvornih metara, uz uređenje nekoliko tisuća četvornih metara vanjskog prostora. „Ugrubo rečeno, školu ćemo dvostruko povećati,“ kazao je.
Projekt obuhvaća tri faze dogradnje škole. Uz restoran, slastičarnicu i sportsku dvoranu s pratećim prostorijama za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, bit će izgrađene i specijalizirane učionice s pratećim kabinetima, školska knjižnica i multimedijalna dvorana te školsko dvorište za provođenje nastave na otvorenom. U četvrtoj, posljednjoj fazi bit će energetski obnovljen i postojeći, središnji dio zgrade.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content