Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Savjet za sigurnost prometa na cestama održao preventivnu akciju „Cvijetom više - žrtava u prometu manje“

Datum objave: 8. ožujka 2019.

Na sam Dan žena, 8. ožujka, Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije u suradnji s Policijskom upravom međimurskom proveo je preventivnu akciju „Cvijetom više – žrtava u prometu manje“. Policijski službenici su sudionicama prometa podijelili ruže i prigodnom čestitkom zaželjeli Međunarodni dan žena, a akciji se pridružio i zamjenik Međimurske županije Josip Grivec.
Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije po prvi puta provodi ovu akciju kojom žele skrenuti pozornost i senzibilizirati javnost na uzroke nesreća u prometu, posebice onih najtežih nesreća. Predsjednik Savjeta Kristijan Srpak istaknuo je kako je cilj akcije educirati sudionike prometa o uzorcima i posljedicama prometnih nesreća: „Prema statističkih podacima žene su u manjem postotku zastupljene u prometnim nesrećama te možemo reći da su bolji vozači i pažljiviji sudionici prometa. Stoga, želimo potaknuti mušku populaciju da se ugleda na ponašanje žena u prometu, kao što se možemo ugledati na njih u svakog segmentu života.
Zamjenik Grivec pohvalio je akciju i dodao kako je svaka lijepa gesta hvalevrijedna, posebice ako je edukativnog karaktera. PU međimurska kroz godinu provodi niz preventivnih akcija kojima želi probuditi svijest o potrebi poštivanja prometnih propisa kako bi se smanjio broj žrtava u prometu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content