Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Završen Lokalni program APR-a u Međimurskoj županiji

Datum objave: 24. veljače 2019.

Akademija za politički razvoj (APR) u suradnji s Međimurskom županijom i Udrugom gradova održala je u Čakovcu tijekom siječnja i veljače LAPR edukativni program poticanja razvoja i umrežavanja dionika u lokalnim sredinama. Kroz tri modula sastavljena od predavanja i panel diskusija polaznici su se upoznali s temama iz područja transparentnosti, decentralizacije, ustroja lokalne vlasti, ljudskih prava, gospodarskog razvoja mikro zajednica, lokalnih političkih procesa i stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici.
Prvi modul, koji se održao u subotu, 26. siječnja, otvorio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo zadovoljstvo što je Međimurska županija domaćin edukacije. Lokalni APR u Čakovcu dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Polaznici programa bili su predstavnici različitih sektora, od jedinica lokalne samouprave, tijela državne i javne uprave, organizacija civilnoga društva, medija, pomladaka političkih stranaka te poduzetnici i aktivisti različitih profila s područja Međimurske županije i susjednih županija.
Nakon završenog programa, svim polaznicima uručeno je uvjerenja o uspješnom završetku programa. Projekt se održao uz financijsku i organizacijsku potporu Međimurske županije i Udruge gradova - partnera Akademije za politički razvoj.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content