Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Centru za kulturu Čakovec održana Županijska smotra Lidrano 2019. za osnovne škole

Datum objave: 22. veljače 2019.

Nakon održanih Međuopćinskih smotri Lidrano 2019. čiji su domaćini bili Osnovna škola Draškovec i Osnovna škola Podturen, u Centru za kulturu Čakovec upriličena je Županijska razina natjecanja za učenike osnovnih škola. Nema škole iz Međimurske županije koja nije sudjelovala na Lidranu, bilo u literarnom, novinarskom ili dramskom izričaju. Na županijsku razinu plasiralo se 90 učenika iz 21 škole za što ih je pripremalo 36 mentora. „Djeca vole sudjelovati u ovakvim natjecanjima. Obožavaju nastupati i pravi su umjetnici. Prilika je to da se izraze pri čemu im mnogo znači podrška mentora, ali i pljesak publike.“ objasnila je predsjednica Povjerenstva za provedbu Županijske smotre LiDraNo 2019. Jasminka Poljanec. Domaćin ovogodišnje smotre je Osnovna škola Kuršanec čija je ravnateljica Marija Tepalović na početku susreta pozdravila sve sudionike i njihove mentore. Privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak dobila je čast otvoriti Lidrano, a srdačne pozdrave prisutnima uputila je u ime međimurskog župana Matije Posavca. Sudionicima je zaželjela uspješne nastupe, a mentorima uputila zahvalnost što su odvajali svoje vrijeme kako bi nastup njihovih učenika bio što bolji i reprezentativniji. „Ono što ste naučili pripremajući se za Lidrano pratit će vas cijeli život. To je vrijednost koja se nosi bez obzira na to kojim ćete se aktivnostima u životu baviti ili kakvu ćete karijeru imati“, poručila im je.
Na Županijskoj smotri u Centru za kulturu publika je uživala u 18 dramsko-scenskih nastupa, a prvi su nastupili učenici 4. razreda Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa „Zlatnom ribicom“. Od literarnih radova na županijskoj razini ocjenjivalo se njih 10, samostalnih novinarskih radova bilo je 7, a pristigla su i po 3 školska lista, radijske emisije i radioigre. Članovi stručnih povjerenstava iz svake su kategorije dali svoje prijedloge za državnu razinu Lidrano, a državno će povjerenstvo odlučiti koga će pozvati na Lidrano koji će od  25. do 29. ožujka 2019. biti održan u Primoštenu.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content