Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Gimnazija Čakovec prva na međunarodnom natjecanju „Best in Deutsch“

Datum objave: 22. veljače 2019.

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec osvojila je prvo mjesto na međunarodnom online natjecanju „Best in Deutsch“ koje se organizira za srednjoškolce u dobi od 15 do 19 godina. U konkurenciji 3052 učenika iz 243 srednje škole iz 11 zemalja, Gimnazija je osvojila prvo mjesto u ukupnom poretku škola, a od četrdesetak učenika koji su sudjelovali u natjecanju, najbolje rezultate su ostvarili Elena Kropek, Dina Žužul, Melani Srša Karlovčec, Gabriela Novak i Luka Fajić.
Župan Međimurske županije Matija Posavec zajedno s v.d. pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženkom Novak, upriličio je prijem za ravnateljicu Gimnazije Sandru Breka Ovčar, koordinatoricu natjecanja Lidiju Kolar i učenike koji su ostvarili najbolje rezultate na natjecanju.
Učenike su marljivo pripremale profesorice Nada Medved, Vesna Malekoci-Tarandek, Sanja Jambrović Posedi, Marta Jambrović i Lidija Kolar, a uspjeh je tim veći što je ovo tek druga godina da Gimnazija sudjeluje u natjecanju koje organizira češki Institut za razvoj kompetencija.
Natjecanje je održano u studenome prošle godine, kako je istaknula koordinatorica natjecanja Lidija Kolar, a za sudjelovanje su se mogli prijaviti svi zainteresirani učenici. Procedura je vrlo stroga i zahtjevna, a ispit se provodi istovremeno u cijeloj Europi.
Ni jedan uspjeh nije slučajnost pa ni ovaj, posebice što se tiče njemačkog jezika  jer Gimnazija dugi niz godina niže odlične rezultate na natjecanjima i državnoj maturi. Naši učenici su vrlo zainteresirani za sve oblike natjecanja i projekata, a zahvaljujući vrijednom radu profesora koji motiviraju i potiču učenike, imamo rezultate kojima se iznimno ponosimo. “, rekla je ravnateljica Gimnazije Sandra Breka Ovčar.
U konkurenciji među više od 3000 učenika diljem Europe ostvariti najbolji rezultat dokazuje da je naša Gimnazija jedna od najkvalitetnijih i najboljih u Hrvatskoj te pokazuje predan rad profesora i cijele škole. Ovo nije prvi ni posljednji takav slučaj, jer gotovo sve naše srednje škole postižu odlične rezultate što opravdava sva ulaganja Međimurske županije u obrazovanje.“, zaključio je župan Posavec te čestitao svima uključenima u natjecanje, posebice učenicima koje je pozvao da nastave ulagati u svoje znanje i osobni razvoj.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content