Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Srednjoškolci pokazali svoje stvaralaštvo na županijskoj smotri LiDraNo 2019.

Datum objave: 22. veljače 2019.

Graditeljska škola Čakovec bila je organizator i domaćin županijske Smotre srednjih škola Međimurske županije LiDraNo 2019. godine koja je održana u petak, 22. veljače 2019. u Centru za kulturu Čakovec.
LiDraNo je festival riječi, a svaki čovjek vrijedi onoliko koliko vrijedi njegova riječ. Stoga, ako uzmemo u obzir sve riječi koje su napisane u zborniku, koje su otpjevane i odglumljene na ovim smotrama, tada možemo biti sigurni da naš kraj ima budućnost jer su naši mladi bogati riječima.“, poručio je ravnatelj Graditeljske škole Zvonko Ladić pohvalivši sve profesore i djelatnike svoje škole koji su bili uključeni u organizaciju Smotre, na čelu s predsjednicom Županijskog povjerenstva za LiDraNo 2019. godine, profesoricom Tamarom Oletić.
Na smotri je prezentirano 17 literarnih radova, 2 školska lista, 2 radijske emisije, 9 samostalnih novinarskih radova, a publika koja je ispunila dvoranu uživala je u 16 pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa.
Na samom početku himnu i splet međimurskih pjesama izveo je Zbor Graditeljske škole Čakovec pod ravnanjem profesorice Martine Pongrac, a ovogodišnji LiDraNo otvorio je župan Međimurske županije Matija Posavec. „Važnost LiDraNo-a je u tome što mladi mogu pokazati svoje talente i stvaralaštvo. Svi vi, učenici, mentori i ravnatelji, možete biti ponosni na svoj rad i trud, a mi Međimurci što na ovako malom prostoru imamo toliko potencijala i kreativnosti.“, rekao je župan Posavec.
Sve srednje škole s područja Međimurske županije sudionici su Smotre, a najbolji odabrani iz svake kategorije predstavljat će Međimursku županiju na državnoj smotri u Primoštenu od 25. do 29. ožujka.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content