Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

II. Osnovna škola Čakovec domaćin 10. jubilarnog natjecanja “Čitanjem do zvijezda”

Datum objave: 14. veljače 2019.

Potaknuti idejom da motiviraju učenike na čitanje školski knjižničari Međimurske županije pokrenuli su projekt „Čitanjem do zvijezda“ kojim se na kreativan i zanimljiv način učenicima osnovnih škola Republike Hrvatske približava ljepota čitanja. Jubilarno deseto natjecanje županijske razine održano je u 2. Osnovnoj školi Čakovec na temu „Ljeto priča priče“. S obzirom na temu, odabrani su i prikladni autori i njihova djela: Julijana Matanović: „Vezanje tenisice s jednom nepoznanicom“, Jasminka Tihi-Stepanić: „Ljeto na jezeru Čiču“ i Erich Kästner: „Blizanke“. Natjecanje se sastoji od dva dijela - provjere znanja i testa kreativnosti koji se očituje kroz prezentaciju plakata.
Voditelj projekta Dražen Ružić naglasio je kako se osim u Međimurskoj županiji natjecanje provodi u čitavoj Republici Hrvatskoj, a unazad nekoliko godina i među hrvatskom nacionalnom manjinom u Republici Srbiji. Projekt je sastavni dio aktivnosti Hrvatske mreže školskih knjižničara i ima suglasnost za provođenje od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ove se godine uključilo 18 osnovnih škola Međimurske županije, a uoči natjecanja sudionicima je mnogo uspjeha zaželjela zamjenica župana Sandra Herman. „Svima vama koji ste se plasirali na županijsko natjecanje želim da čitanjem dođete do novih spoznaja ali i da sklopite nova prijateljstva. Sigurna sam da će svatko od vas naći svoju sretnu zvijezdu.“ Pozdravio ih je i ravnatelj II. OŠ Čakovec Vinko Grgić koji je kazao da mu je to jedno od najdražih natjecanja, a događaju je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec.
Na nacionalnu razinu plasirat će se dvije najbolje ekipe iz svake prijavljene županije, a već je poznat i datum održavanja, 3. svibnja na već tradicionalnom mjestu u Srednjoj školi Čakovec.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content