Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija dobitnica srebrne plakete za transparentno informiranje građana

Datum objave: 9. veljače 2019.

U kategoriji Županija u razdoblju 2017.-2019. Međimurska županija je po drugi put dobitnica srebrne plakete za web informiranje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. "Lokalna Hrvatska" nacionalni je servis vijesti lokalne samouprave koji pokriva više od 70 općina, gradova i županija, a čije web objave prenosi na portalu i društvenim mrežama. Svake dvije godine dodjeljuje plakete lokalne Hrvatske najaktivnijim članicama servisa u web informiranju temeljem prebrojenih web objava koje servis preuzima.
Pored obveznih informacija, natječaja i javnih poziva koje predviđa Zakon o javnom informiranju, lokalno web informiranje putem stranica jedinica lokalnih samouprava predstavlja jedan od važnih načina informiranja koji građanima osigurava vidljivost aktivnosti i rada izabranih čelnika. Također, na taj način pružena je i mogućnost jedinicama lokalne samouprave da prikažu stvarni život u svojoj zajednici, istaknu uspjehe i aktivnosti u raznim područjima koje nisu uvijek nacionalnog značaja, ali su od važnosti za lokalnu javnost.
Međimurska županija dobitnik je srebrne plakete za web informiranje 2011.-2013. u kategoriji Županija, a ponovno priznanje "Lokalne Hrvatske" za razdoblje 2017.-2019. dokaz je kontinuiranog rada i ulaganja u pravovremeno i objektivno informiranje javnosti. Kao jedna od najtransparentnijih, Međimurska županija dobitnik je i ocjene “odličan” Instituta za javne financije o transparentnosti proračuna, a među prvima je uključena i u projekt „Otvoreni proračun“ pomoću kojeg se, po prvi puta na jednom mjestu, daju podaci vezani za proračun i načine trošenja sredstava.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content