Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Završava se i sportska dvorana u Goričanu

Datum objave: 6. veljače 2019.

Nakon otvaranja dvorana u Orehovici, Draškovcu i Strahonincu, sredinom ožujka biti će završeni i radovi na dugo očekivanoj školskoj sportskoj dvorani u Goričanu. U dvorani čiju izgradnju zajednički financiraju Međimurska županija i općina Goričan svoj dom će pronaći brojne udruge i klubovi što će unaprijediti kulturni i sportski život stanovnika.
Završne radove na vanjskom uređenju dvorane i parkirališta, obišli su župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Branko Sušec, direktor MIN-Međimurje Investicije Nekretnine d.o.o. Ivan Vinković, predstavnik izvođača završnih radova Stanko Tkalčić  i ravnatelj osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec.
Izgradnja školske sportske dvorane započela je 2013. godine te je tijekom godina bilo i nekoliko zastoja u izgradnji, ali već 2017. godine osigurana su sredstva kako bi ova dugo očekivana investicija konačno bila i dovršena. Predviđena vrijednost ulaganja u radove i opremu iznosi 12.766.974,97 kuna, uključujući PDV.
Župan Matija Posavec obišao je sportsku dvoranu koju će kroz koji mjesec koristiti 178 učenika OŠ Goričan te brojne udruge, klubovi, mještani. „Ovo je još jedna od kapitalnih investicija u obrazovanju u Međimurskoj županiji, dvorana će biti mjesto druženja za sve osnovnoškolce čija se nastava tjelesnog odgoja do sada održavala u neodgovarajućim prostorima, a uskoro ćemo započeti i s energetskom obnovom zgrade osnovne škole“, rekao je župan Posavec.
Površina dvorane sa popratnim sadržajem iznosi 1300m² i može primiti 270 gledatelja. U sklopu dvorane se nalaze i svlačionice, sanitarije, prostorije za nastavnike, kotlovnica, ventilacijska komora i spremište sprava. Unutarnje dimenzije same dvorane: 32,00 x 22,00 m.  Za održavanje nastave mogućnost da se dvorana podijeli na dva dijela. Dvorana je povezana sa školom spojnim hodnikom. U prostoru između škole i dvorane uređen je atrij površine 300m² predviđen za razne aktivnosti.
Ravnatelj Zlatko Varošanec, istaknuo je kako nestrpljivo očekuju otvorenje dvorane te se veseli budućim projektima i energetskoj obnovi  kojom će za 35-ero zaposlenika škole i 178 učenika u 11 razrednih odjeljenja biti osigurani izvrsni uvjeti za rad i učenje.
Važno je napomenuti da je u Međimurskoj županiji u tijeku obnova 20 osnovnih i 5 srednjih škola.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content