Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Investicijski zamah u općini Pribislavec

Datum objave: 5. veljače 2019.

U Pribislavcu je 4.veljače 2019. održan radni sastanak i obilazak gradilišta osnovne škole Pribislavec. Sastanku i obilasku radova nazočili su pored župana Međimurske županije Matije Posavca, načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić sa zamjenikom Krunoslavom Kamenićem, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec, voditelj gradilišta, predstavnici izvođača radova. Glavna tema sastanka bila je definiranje dinamike dovršetka nove zgrade osnovne škole Pribislavec te planovi Općine za 2019. godinu.
Župan Posavec izrazio je zadovoljstvo što će 280 učenika OŠ Pribislavec i njihovi učitelji za svega nekoliko mjeseci konačno dobiti odgovarajuće uvjete za rad i učenje te je čestitao na prošlogodišnjoj prestižnoj oznaci „E twinning škole“ – koja se dodjeljuje školama koje se ističu kvalitetom integracije informacijsko-komunikacijskih tehnologija i međunarodne suradnje. „Dokazali ste da se i u ekstremno teškim i neodgovarajućim uvjetima mogu postići iznimni rezultati, stoga će Međimurska županija pored svih dosadašnjih ulaganja u infrastrukturu, posebnu pozornost posvetiti upravo ulaganju u ljude i nove tehnologije“- kazao je župan Posavec.
Načelnica Ivačić kazala je da bez potpore Županije, ministarstva Obrazovanja te saborske zastupnice Topolko ne bi sami mogli osigurati gotovo 27 milijuna kuna koliko će iznositi ukupni troškovi izgradnje škole te 757.500 kuna za izgradnju pristupne ceste do škole, javne rasvjete i optičkog kabla za što Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osigurava 283.000 kuna. Načelnica Ivačić je zaključila: „ Nadamo se da ćemo iznaći rješenje i za izgradnju nove školske sportske dvorane i što više sredstava osigurati iz EU fondova, a dvorana će, budući smo u neposrednoj blizini grada Čakovca zasigurno pridonijeti rasterećenju tamošnjih sportskih objekata, odnosno unaprijediti kvalitetu života stanovnika Pribislavca i Čakovca.“
Župan Posavec je kazao da je zbog daljnjeg prostornog planiranja područja Općine Pribislavec na čijem se dijelu uz školu planira graditi više stambenih objekata za očekivati i porast broja učenika, ali i stanovnika, poglavito s povećanjem najavljene gospodarske aktivnosti stambeno -poslovne zone bivšeg vojnog poligona.
Načelnica Ivančić kazala je da je u gotovo deset godina u općinu uloženo gotovo 50 milijuna kuna, bez ulaganja u izgradnju osnovne škole. Županu su prezentirani i planovi za 2019. godinu od kojih je jedan od prioriteta obnova Kaštela u kojemu se od 1952. godine smještena osnovna škola i čijim će se preseljenjem urediti višenamjenski prostor za  što je Ministarstvo kulture već u ovoj godini izdvojilo 250.000 kuna od planiranih 450.000 kuna koliko je u prvoj fazi obnove potrebno za sanaciju tornja koji je i veliki turistički potencijal.
Planirana je i obnova potkrovlja dječjeg vrtića Žibeki kojega sada pohađa 77 mališana, a čime će biti stvoreni uvjeti za još jednu grupu s obzirom da je puno zainteresiranih i lista čekanja je sve dulja.
Najveća planirana investicija je uređenje kanala za prihvat oborinskih voda zajedno s Hrvatskim vodama, vrijednosti 4.5 milijuna kuna čime bi se spriječile učestale poplave u naselju.
Planova i ideja ne nedostaje, a Županija će i mi kao odgovorna vlast i ubuduće, sukladno mogućnostima podupirati sve aktivnosti koje će pridonijeti daljnjem razvoju i podizanju razine kvalitete života stanovnika općine Pribislavec – zaključio je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content