Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Podturen i Draškovec domaćini međuopćinskih natjecanja Lidrano 2019.

Datum objave: 31. siječnja 2019.

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Podturen održana je međuopćinska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2019. U ime domaćina, prisutne je pozdravila ravnateljica OŠ Podturen Marijana Cerovec istaknuvši zadovoljstvo domaćinstvom te naglasivši da u školi iznimno cijene kreativnost i originalnost svojih učenika. Svečanost je uveličao i zamjenik župana Josip Grivec, koji je mladim natjecateljima zaželio uspješne nastupe te poručio da je, bez obzira na rezultat, svatko od njih pobjednik. Načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović otvorio je smotru, uz riječi kako je ovo prilika za okupljanje mladih umjetnika, budućih pjesnika i novinara. „Potvrdili ste svoje talente i imate odgovornost razvijati ih na osobno zadovoljstvo, ali i radost svojih roditelja i zajednice“ poručio je načelnik Hajdarović.
Prema riječima predsjednice Povjerenstva Marte Trstenjak, prijavilo se 100 učenika te 29 mentora iz 14 škola središnjeg i gornjeg Međimurja. Pristiglo je 8 samostalnih novinarskih radova, 17 literarnih radova, 2 školska lista, 3 radijske emisije te 12 dramsko scenskih nastupa. Led su dramsko-scenskim nastupom „Zlatna ribica“ probili učenici 4. razreda Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.
Domaćin škola donjeg Međimurja dan ranije bila je Osnovna škola Draškovec, gdje je smotru otvorio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec, a prisutnima su se obratili i ravnateljica OŠ Draškovec Margit Mirić, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednica međuopćinske Smotre za donje Međimurje Ivana Beti. Povjerenstvo je za područje donjeg Međimurja odabralo 20 literarnih i 12 novinarskih radova, 3 radijske emisije te 3 radioigre.
Smotrom Lidrano učenike se potiče na stvaralaštvo, a događaj iz godine u godinu potvrđuje da se u školama diljem Međimurja njeguje pisano i govorno izražavanje na hrvatskom jeziku. Na međuopćinskim natjecanjima odabrani su najbolji radovi koji će biti predstavljeni na Županijskoj smotri 22. veljače u Centru za kulturu Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content