Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija osigurala pola milijuna kuna za potpore obrtnicima i poduzetnicima

Datum objave: 28. siječnja 2019.

U Maloj vijećnici Međimurske županije održana je konferencija za medije kojom je najavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima po Programu potpora male vrijednosti za poticanje poduzetništva u Međimurskoj županiji „Međimursko poduzetništvo“.  Ukupna vrijednost potpora je pola milijuna kuna koja su planirana u proračunu Međimurske županije, a najveći iznos bespovratnih sredstava koji se može podijeliti pojedinom korisniku iznosi 15.000 kuna. Javni poziv je objavljen, no prijave se na adresu Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije dostavljaju u razdoblju od 1. do 30. travnja ove godine.
Pročelnik upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović, predstavljajući projekt rekao je kako je jedan od ciljeva potaknuti poduzetnike na razvoj novih, inovativnih proizvoda i usluga. „Potpora temeljem ovog programa može se dodijeliti mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Međimurske županije. Financirat ćemo ulaganja u sektorima prerađivačke industrije, građevinarstva, informacija i komunikacije te stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti.“
Javni poziv pripremljen je u suradnji s Javnom ustanovom za razvoj Međimurske županije REDEA-om, a zamjenica ravnateljice Ana Kralj istaknula je kako su stvaranje preduvjeta za jačanje konkurentnosti gospodarstva te poticanje inovacija i razvoja proizvoda i usluga prioritet Međimurske županije. „Nit vodilja bila nam je premošćivanje jaza između izvora financiranja s nacionalne razine i onoga što je našim poduzetnicima, prvenstveno mikro i malim poduzetnicima te početnicima, konkretna potreba. Važno je istaknuti podršku ulaganju u istraživanje, razvoj i inovacije, jer upravo to naše gospodarstvo usmjerava prema poduzetništvu utemeljenom na znanju“, zaključila je Ana Kralj iz REDEA-e.
 „Prijavni obrazac je jednostavan  - poduzetnici moraju napisati kratki opis svog poslovanja, navesti trenutne potrebe i planirane aktivnosti koje prijavljuju. Također, moraju ispuniti i ovjeriti nekoliko izjava, a potrebno je priložiti i potvrdu porezne uprave o nepostojanju duga po osnovi javnih davanja, kao i predračune za planirane aktivnosti. Za sve nejasnoće na raspolaganju je e-mail adresa gospodarstvo@medjimurska-zupanija.hr“, postupak je ukratko objasnila voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva Maša Tomašić.
Želja je potaknuti poduzetništvo i obrtništvo, očuvati radna mjesta, povećati broj zaposlenih te stvoriti povoljno gospodarsko okruženje za mikro, male i srednje poduzetnike s područja Međimurske županije. Župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo zbog još jednog konkretnog načina doprinosa razvoju međimurskog gospodarstva naglasivši kako Županija financijski prati niz programa usmjerenih razvoju gospodarstva, od programa potpora male vrijednosti za pripremu projektne dokumentacije i subvencioniranja kamata na poduzetničke kredite, do turističkih potpora te osiguranih čak dva milijuna kuna za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Ulažemo u proširenje Tehnološko-inovacijskog centra, gradimo znanstveno istraživačke laboratorije, Centre kompetentnosti, ulaže se u infrastrukturu u poslovnim zonama diljem Međimurja… Svaka je sredina kvalitetna onoliko koliko ima razvijeno gospodarstvo i stoga pozivam sve naše obrtnike i poduzetnike da se jave na natječaj i iskoriste sredstva.“, zaključio je župan Posavec uz napomenu da će, ovisno o proračunskim sredstvima i interesu poduzetnika, iznos s vremenom i povećati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content