Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vidovski zlatari održali izbornu skupštinu – Nenad Lukša ostaje predsjednik

Datum objave: 27. siječnja 2019.

Posljednja subote u siječnju Moto nautički klub "Vidovski zlatari" održao je treću po redu izbornu skupštinu. Stotinjak članova okupljenih u Hotelu Golf upoznalo se s aktivnostima u prošloj i planovima u novoj godini te je izabralo svoje novo, odnosno staro vodstvo. Na čelu kluba i dalje ostaje Nenad Lukša, dopredsjednik će biti Marinko Črmlec, a tajnik Darko Vugrinec.
S ukupno 140 članova, "Vidovski zlatari" jedna su od najbolje organiziranih i aktivnijih udruga u Međimurju. Osnovani 2011. godine s ciljem njegovanja tradicije ispiranja zlata, promocije moto nautičkog sporta te očuvanja prirodnih ljepota rijeke Drave, svojim mnogobrojnim aktivnostima kroz godinu ostvaruju zacrtane planove. Manifestacija "Lov na zlatarski prsten" postala je tradicija donjeg Međimurja te je iz godine u godinu sve posjećenija i prepoznatljiva. Svega toga ne bi bilo bez marljivih članova, kako je istaknuo predsjednik Zlatara Lukša: "Lako je biti predsjednik uz ovako dobre članove, a upravo su oni snaga naše udruge. U novu godinu krećemo s puno ambicija, od adaptacije i proširenja Zlatarskog doma, organizacije spustova rijekom Dravom, održavanja naših tradicionalnih manifestacija, ali i sudjelovanja na manifestacijama prijateljskih udruga i klubova".
Suradnja s udrugama iz Općine Donji Vidovec i susjednih općina ono je što karakterizira Zlatare, ali i cijelo donje Međimurje, a upravo je na tu sinergiju ponosan načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin. "Vidovski zlatari specifična su udruga o čijem se radu daleko čuje. Uz održavanje i čuvanje prirode, pomažete našoj zajednici na niz drugih načina te ste uvijek spremni uskočiti u pomoć.", dodao je načelnik Matulin.
Ispiranje zlata, odnosno zlatarenje, nematerijalna je baština Međimurja, a "Vidovski zlatari" kao čuvari ove tradicije jedina su udruga ovakvog karaktera u Hrvatskoj. Na značaj udruge osvrnuo se zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec: "Međimurska županija kontinuirano bilježi porast broja turista te smo predvodnici kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, no čari donjeg Međimurja mnogi tek trebaju otkriti. Zahvaljujući Vidovskim zlatarima koji njeguju brojne međimurske običaje i tradicije, ovaj kraj uz rijeku Dravu sve je poznatiji, a zajedništvo koje krasi članove, ali i cijeli Donji Vidovec na primjer je drugima."
Izbornoj skupštini prisustvovali su i predstavnici prijateljskih udruga koji su zahvalili na dobroj suradnji, a nakon službenog djela slijedilo je ugodno druženje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content