Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Četvrti sastanak koordinacijskog tima projekta INNO-WISEs u Ljubljani

Datum objave: 26. siječnja 2019.

Godinu i pol nakon provedbe projekta, projektni partneri INNO-WISEs okupili su se od 24. do 25. siječnja u Ljubljani na svom 4. sastanku tima za koordinaciju projekta. Glavni ciljevi ovog sastanka bili su: dati općeniti uvid u dosadašnji obavljeni posao, zajednički odraditi pojedine aktivnosti iz projekta i podijeliti s partnerima moguće probleme i rješenja vezane uz provedbu  te imati jasan pogled na napredak koji se tek treba postići.
Ljubljanski sastanak fokusirao se na komunikacijske aktivnosti vezane uz projekt - inovativnu tehnološku platformu INNO-WISE-a i različite alate za stvaranje kako bi poduzeća mogla u potpunosti razumjeti i koristiti ovu ICT platformu. Partneri na projektu podijelili su svoja stajališta o tim temama tijekom radnih skupina i otvorene rasprave.
ENSIE je započeo prezentacijom koja je opisala način na koji projektni partneri dolaze u kontakt i uključuju u projekt sve više WISE-ova. Dobar način da se stupi u kontakt s više WISE-ova je sudjelovanje u različitim događajima. Imajući to u vidu, MONG je izvijestio o tri radionice o turizmu, poljoprivredi i lokalnim proizvodima koje su održane u studenom. ENSIE je predstavio i posljednje digitalne aktivnosti kreirane, poput prezentacije projekta snimljenog u Zagrebu.
Partneri na projektu okupili su se u radnim skupinama i podijelili svoje ideje o sljedećoj infografici i videozapisima. Dok se druga grupa fokusirala na to kako učinkovito postići uključivanje WISE-a. FPM je dao kratak sažetak učinjenog rada i rezultata postignutih u cijelom radnom paketu koji je vodio.
ACT i ITC predstavili su prvi nacrt platforme dizajniran za transformaciju WISE-a. Svim su partnerima na projektu predstavili njegove funkcije i dizajn.
Nakon toga su projektni partneri razgovarali o strategijama za razvoj održivosti platforme nakon završetka projekta (tehničke informacije, jezici, popis alata) te koji su projektni partneri odgovorni za njegovu funkcionalnost.
Drugi dio prezentacije i rasprave usmjerio je pozornost na provedbu pilot akcije i fazu testiranja platforme. Projektni partneri testirat će ovu platformu u ožujku tijekom sljedećeg susreta u Milanu. Nakon toga se očekuje da će platforma biti predstavljena i testirana od strane 40 odabranih WISE-ova u rujnu ili listopadu.
Sastanak tima pružio je i priliku za ažuriranje metodologije obuke. Zahvaljujući programu obuke, koji uključuje lokalne treninge licem u lice, seminar licem u lice u Hrvatskoj i MOOC, WISE-s će poboljšati svoj poslovni pristup i naučiti razvoj poslovanja. Partneri na projektu složili su se o prvim praktičnim detaljima ovih obuka. Lokalni treninzi licem u lice trebali bi započeti u rujnu. Taj će program obuke nadgledati i voditi stručnjak.
Kasnije tijekom dana, FPM je uveo put razvoja MOOC-a i njegovu strukturu. MOOC-ove teme su također odlučene, usredotočit će se na marketing i poslovne inovacije s cjelovitim putem učenja.
Sastanak je završio Upravnim odborom na kojem se razgovaralo o upravljanju projektom te je dogovoren i termin sljedećeg sastanka projektnih timova koji će biti održan 25.-26. ožujka, a domaćin mu je FPM u Milanu. Bit će to odlična prilika za predstavljanje prvog nacrta platforme prije početka faze testiranja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content