Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kotoriba dobiva Ispostavu hitne medicinske službe

Datum objave: 22. siječnja 2019.

U Kotoribi je 22. siječnja 2019. godine održan radni sastanak kojem su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i v.d. ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije doc.dr.sc. Tomislav Novinščak s liječnicima i stručnom službom Zavoda, a na kojemu su dogovoreni daljnji koraci formiranja Ispostave hitne medicinske službe u Kotoribi koja će pokrivati područje donjeg Međimurja.
Kako je istaknuto na sastanku, ispostava hitne medicinske službe bit će smještena u zgradi u središtu Kotoribe, u kojoj se nalaze zdravstvene ambulante. U sljedeća tri mjeseca bit će pripremljena projektno tehnička dokumentacija, izvedeni građevinski radovi, redefinirana mreža hitne medicine na području Međimurske županije te će biti nabavljena oprema i zaposleno medicinsko osoblje. Ukoliko sve dogovoreno bude išlo kako je predviđeno, početkom svibnja ove godine hitna medicinska služba trebala bi početi s radom. U cijelom projektu će uz Općinu Kotoriba sudjelovati susjedne općine Sveta Marija, Donji Vidovec i Donja Dubrava te Međimurska županija.
Načelnik Općine Ljubomir Grgec istaknuo je kako je dugogodišnja želja mještana općine Kotoriba da imaju svoju ispostavu hitne medicinske pomoći te je odluka donesena na sjednici Općinskog vijeća, a Općina će financijski i organizacijski poduprijeti što bržu realizaciju projekta. Ravnatelj Novinščak napomenuo je kako će dio opreme odmah biti prebačen u Kotoribu, dok će dio opreme biti nabavljen, a u suradnji s Međimurskom županijom bit će kupljeno i novo vozilo (reanimobil) opremljeno sukladno svim suvremenim medicinskim standardima kako bi kontinuirano bilo na raspolaganju hitnoj medicini u Kotoribi.
Župan Posavec rekao je kako je ovo još jedan nadstandard u zdravstvenom sustavu te će formiranjem hitne medicinske službe u Kotoribi, uz postojeće službe u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, kvaliteta zdravstvene zaštite na području Međimurja biti veća za 25 %. „Međimurska županija će izdvojiti sredstva za nabavku opreme, novog vozila i adaptaciju postojećeg prostora te ćemo do donošenja nove mreže hitne medicine osigurati financijska sredstva za timove koji će biti stacionirani od 0 do 24 sata u Kotoribi“, dodao je župan Posavec.
Nakon radnog sastanka nazočni su obišli postojeće ordinacije gdje je  održan i  kraći sastanak s liječnicima i medicinskim osobljem prilikom kojega su župan Posavec i ravnatelj Novinščak donirali defibrilator na trajno korištenje za potrebe mještana Općine Kotoriba. Uređaj za defibrilaciju pomaže kod reanimacije, ali se koristi i u druge svrhe te je nužan kao bi se pružila kvalitetna zdravstvena pomoć, a ovo je samo dio investiranja Međimurske županije u razvoj i podizanje kvalitete zdravstvenog sustava Međimurja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content