Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dom zdravlja Čakovec na proljeće u novoj zgradi

Datum objave: 16. siječnja 2019.

Ravnatelj Doma zdravlja Branko Vrčić i direktor tvrtke Sobočan Interijeri Franjo Sobočan  u nazočnosti župana Međimurske županije Matije Posavca potpisali su ugovor za opremanje nove zgrade Doma zdravlja, vrijedan 1.172.667,82 kune.
Ovo je završni dio 5. faze izgradnje Doma zdravlja započete 2018. godine, a tijekom koje su napravljeni bravarski i obrtnički radovi, vanjska fasada i uređenje, soboslikarski i ličilački radovi te je ugrađena sanitarna i termotehnička oprema i uređaji. Radovi  se bliže kraju te pripremamo teren za useljenje u novu zgradu.“, rekao je ravnatelj Vrčić.
Završni građevinski radovi bit će gotovi krajem siječnja nakon čega započinje opremanje Doma zdravlja za koje su putem natječaja s najpovoljnijom ponudom odabrani Sobočan Interijeri d.o.o. Iskustva i znanja koja stječu na stranim tržištima tvrtka Sobočan prenijet će u Međimurje na dobrobit naših stanovnika, istaknuo direktor tvrtke  Franjo Sobočan te će predstavljati novi standard u ovakvom tipu opremanja. Dom zdravlja tako će u potpunosti biti opremljen suvremenom uredskom i popratnom opremom koja je potrebna za rad i pružanje zdravstvenih usluga.
Ugovor je potpisan u nazočnosti župana Međimurske županije Matije Posavca i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonje Tošić-Grlač. „Potpis ovoga  ugovora je još jedan korak u izgradnji nove zgrade Doma zdravlja, najvećeg ulaganja posljednjih 26 godina u primarnu zdravstvenu zaštitu Međimurske županije. Ovo je ujedno i završni korak jer nakon investicije opremanja počinje proces preseljenje ambulanti koje su za sada na različitim lokacijama. Očekujemo da ćemo proljeće dočekati u novoj zgradi i s novim sustavom primarne zdravstvene zaštite koji će biti najorganiziraniji i najkvalitetniji u Hrvatskoj. Cjelokupni projekt vrijedan je oko 40 milijuna kuna, no u nasljeđe ovim i budućim generacijama ostavljamo bolji i kvalitetniji zdravstveni sustav kada je riječ o opremi, ljudima i organizaciji.“, naglasio je župan Posavec.
U novoj zgradi Doma zdravlja bit će smješteno 35 ambulanti i ordinacija iz primarne zdravstvene zaštite u kojima će raditi liječnici obiteljske medicine, pedijatri, ginekolozi i stomatolozi. Pročelnica Tošić-Grlač upozorila je na provedbu novog Zakona o zdravstvenoj skrbi te je istaknula kako su službe Međimurske županije na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice koja će koncesionari i korisnici Doma zdravlja potencijalno imati.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content