Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Veleposlanica Australije Nj.E. Elizabeth Petrovic u okviru županijskog projekta „1,2,3 PALIM LAMPICU!“ donirala Ekonomskoj i trgovačkoj školi mobilnu učionicu

Datum objave: 14. siječnja 2019.

Nakon zimskih praznika, međimurski osnovnoškolci i srednjoškolci vratili su se u školske klupe, a učenicima Ekonomske i trgovačke škole prvi dan drugog polugodišta protekao je u izrazito veselom i zanimljivom tonu. Školu je zahvaljujući suradnji profesora engleskog jezika s veleposlanstvom Australije kroz projekt „1, 2, 3…PALIM LAMPICU!“ posjetila veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Elizabeth Petrovic.
Naša škola puno pozornosti poklanja učenju stranih jezika, posebice engleskog jezika, a kako smo ujedno i nositelj društveno-humanističke skupine predmeta unutar projekta „1, 2, 3…PALIM LAMPICU!“,  zamolili smo veleposlanstvo Australije da nam posude mobilnu učionicu uz pomoć koje naši učenici lakše uče engleski jezik.“, rekla je ravnateljica škole Bosiljka Vinković-Kukolić.
Učenici i profesori povodom posjeta Veleposlanice pripremili su prigodni program kojim su gostima pokazali dio onoga što su naučili o Australiji te su uz izvedbe hrvatske i australske himne, izveli igrokaz Waltzing Matilda, recitacije i prezentaciju o ovoj, nama dalekoj zemlji. Na samom kraju izveli su tradicionalne međimurske pjesme i plesove, a učenici su imali priliku odraditi i intervju s Veleposlanicom.
Veleposlanica, Njezina ekselencija Elizabeth Petrovic zahvalila je učenicima i ravnateljici Vinković-Kukolić na toploj dobrodošlici, istaknuvši važnost dobre suradnje među dvjema državama: „Veliki značaj dajemo mladima te uz naš Education Kit, odnosno mobilnu učionicu, dajemo profesorima materijale uz pomoć kojih učenici lakše mogu savladati engleski jezik, ali i naučiti ponešto o Australiji“.
Inicijatorica posjeta bila je profesorica Ivana Oreški koja je kontaktirala Veleposlanstvo, a posjet Veleposlanice postao je još posebniji nakon što je poklonila mobilnu učionicu ravnateljici te ju ostavila učenicima i profesorima na trajno korištenje.
Projekt „1, 2 , 3…PALIM LAMPICU!“, čiji je nositelj Međimurska županija, provodi se u školskoj godini 2018./2019., a cilj mu je uspostaviti sustav podrške darovitim učenicima kroz individualizirane i obogaćene programe u okviru redovnog obrazovanja u Međimurskoj županiji. „Ovo je jedan od projekata koji učenici i profesori provode izvan redovnih aktivnosti te imamo priliku vidjeti kako je urodio kvalitetnom suradnjom, između škole i Veleposlanstva, zahvaljujući kojoj su učenici imali priliku dobiti puno novih znanja i vještina, a upravo je to i cilj županijskih projekata kojima želimo da mladi iskoriste sav svoj potencijal.“, rekla je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je ispred Međimurske županije nazočila priredbi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content