Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom božićnih i novogodišnjih blagdana

Datum objave: 25. prosinca 2018.

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, župan Međimurske županije Matija Posavec, građankama i građanima Međimurske županije uputio je prigodnu čestitku u kojoj stoji:
 
"Drage Međimurke i Međimurci!
 
Pred nama je Božić najradosniji kršćanski blagdan koji mi, narod Međimurja, već stoljećima slavimo u krugu obitelji, sa svojim najdražima, a radost Božića  dijelimo sa svim ljudima dobre volje.
Hrvatska riječ Božić čarobna je, puna osobite miline i sadržaja koju prati nebeska i anđeoska melodija. U njoj je kao u narodnoj riznici sabrana i pohranjena vjera, nada i ljubav našeg naroda, koju su s jednakim zanosom izgovarali prošli i današnji naraštaji. Stoga, u te dane pružimo ruku zajedništva, zaželimo radost Božića jedni drugima. Čestitajući si međusobno umnožimo radost kroz našu kršćansku ljubav brišući suze boli, tješeći žalosne, hrabreći nemoćne, kako bi u svima nama vladala Isusova blizina. Neka Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i odvažnije složno zauzimanje za naše Međimurje te jednaka prava u društvu koje svi moramo graditi. Neka blagdan Božića donese utjehu ožalošćenima, siromašnima, onima koji nemaju posla, koji su usamljeni i bolesni, a posebno neka donese radost djeci, da rastu u ozračju obiteljske ljubavi i zdravoga društva.
Svima Vama želim obilje mira, ljubavi i osobne sreće, a našem Međimurju blagostanje i sretnije dane u 2019. godini.
Sretan Vam i blagoslovljen Božić!
 
                                                                                                         Vaš župan
                                                                                               Matija Posavec"

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content