Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Veličanstveni 20. Božićni koncert u Nedelišću okupio 2500 Međimuraca

Datum objave: 17. prosinca 2018.

Pjevački zbor „Josip Vrhovski održao je treće nedjelje došašća, 16. prosinca, prigodni 20. Božićni koncert u Nedelišću. Osnovan 1998. godine, Zbor nosi ime po glazbenom pedagogu, skladatelju i dirigentu Josipu Vrhovskom iz Črečana. Jubilarnu 20. godišnjicu djelovanja, članovi Zbora zaokružili su veličanstvenim koncertom na kojem se ovog puta okupilo rekordnih 2500 ljubitelja glazbe.
U prekrasnim izvedbama božićnih i klasičnih pjesma vrijednim zborašima i orkestru pod ravnanjem dirigenta Branimira Magdalenića, prof. pridružili su se i gosti – sopranistica Katarina Toplek, na gajdama Iva Ištvanović i Zvjezdan Draganić te sastav Četiri tenora. Uz Đanija Stipaničeva, Marka Pecotića i Vladu Garića, publici okupljenoj u SGC Aton u Nedelišću predstavio se tenor Filip Hozjak iz Preloga. Nastupila je i sopranistica Sarah Ferenčević, a Paula Šolc oduzela je dah akrobacijama na svili koje su se uklopile u svečani ugođaj koncerta.
Voditelji koncerta bili su Lejdi Oreb i Matko Buvač, a na kraju večeri načelnik Općine Nedelišće Darko Dania čestitao je Zboru na velikih 20 godina djelovanja te zahvalio na božićnom koncertu za koji je istaknuo kako je bio najposebniji do sad. Koncertu su prisustvovali i saborski zastupnici Bernarda Topolko i Stjepan Kovač, gradonačelnik Grada Čakovca, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnici međimurskih općina te predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja.
U ovih 20 godina djelovanja prošli smo brojne lijepe trenutke, izazove, primili brojne nagrade i priznanja te smo postali pravi ambasadori Nedelišća i Međimurja, ali i Hrvatske. Zbor trenutno broji 50 članova, posljednjih 5 godina okupljamo i dječji pjevački zbor, a svega toga ne bi bilo bez naših vrijednih članova, podupiratelja i profesora Branimira Magdalenića“, istaknula je ravnateljica Zbora Ivanka Novak te čestitala svima sretan Božić i novu godinu uz mnogo lijepe glazbe, a Zboru poželjela još puno godina uspješnog rada.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content