Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Godišnjim koncertom obilježen uspjeh Ženske vokalne skupine KUU Veseli Međimurci

Datum objave: 10. prosinca 2018.

Ženska vokalna skupina kulturno umjetničke udruge „Veseli Međimurci“ održala je tradicionalni godišnji koncert kojim je zahvalila svim podupirateljima, prijateljima i donatorima na podršci, a sve posjetitelje u ovo predblagdansko vrijeme darovala prekrasnim umijećem pjevanja.
Predsjednik Udruge Nikola Kotur najavio je koncert na kojem su se ispreplitale tradicionalne međimurske popevke, pjesme iz ostalih hrvatskih krajeva, tradicionalne narodne strane pjesme te božićne pjesme. Povremeno su se na pozornici pridružili Danijel Mario Novak na klaviru i Krunoslav Lajtman na saksofonu.
Članica zbora Vlatka Levačić istaknula je uspješnu godinu nabrojavši osvojena priznanja i nagrade. U siječnju u Puli zbor je osvojio zlatnu plaketu u kategoriji folklorne glazbe, a maestra Andreja Ščapec plaketu za umjetnički dojam. Na međunarodnom natjecanju „Adria cantat“ u Šibeniku osvojili su zlatnu plaketu u kategoriji domaće folklorne zborske glazbe i srebrnu plaketu u kategoriji strane folklorne zborske glazbe. Na međunarodnom natjecanju „Zlatna lipa Tuhlja“ osvojili su srebrnu plaketu. Na županijskoj smotri malih vokalnih sastava u Svetoj Mariji ostvarili su zapažen nastup i bili četvrti puta zaredom odabrani da predstavljaju Međimursku županiju na državnoj smotri malih vokalnih sastava u Sisku. Tamo su osvojili srebrnu plaketu. Na međunarodnom natjecanju „Croatia cantat“ u Rijeci osvojili su zlatnu plaketu u kategoriji domaće folklorne glazbe.
Koncertom je ravnala Stella Cimerman, a članice ženske vokalne skupine na osobit su način zahvalili svojoj voditeljici Andrei Ščapec istaknuvši kako je unijela sve svoje znanje i energiju u ostvarenje svih ciljeva zbog čega su joj članice neizmjerno zahvalne.
Iz godine u godinu vokalna je skupina postajala sve bolja. Marljivo su radili na očuvanju tradicijskih pjesama Međimurja i drugih hrvatskih krajeva. Od sramežljivih početaka prije gotovo 10 godina danas plijene pažnju na svim nastupima gdje se pojavljuju. Marljiv i predan rad doveo je do novog i homogenog zvuka zbog čega su se odvažile na malo drukčiji smjer pjevanja. Nadolazećim uspjesima, čuvanju tradicionalne međimurske popevke i promociji Međimurja svojim su dolaskom zahvalili predsjednik Zajednice HKUU Međimurske županije Dejan Buvač, predsjednik Skupštine HKUU Miljenko Zelenbaba te župan Matija Posavec.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content