Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski obrtnici obilježili Dan svoje Obrtničke komore

Datum objave: 9. prosinca 2018.

Obrtnička komora Međimurja 24.godinu zaredom proslavila je svoj Dan. Tom prigodom u dvorani Zrinski Scheierove zgrade upriličena je dodjela priznanja, plaketa i diploma zaslužnim obrtnicima s područja Međimurja.
Nagrada za životno djelo  «OBRTNIK  MEĐIMURJA» pripala je Josipu Bartoliću, autolimaru iz Donjeg Mihaljevca.
Plaketa  MAJSTOR  GODINE  dodijeljena je Draženu Novaku, soboslikaru – ličiocu iz Preloga, i Dušanu Sraki trgovcu iz Otoka.
Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava primili su Majda Kocen - ugostitelj iz Štrigove, Miljenko Vizinger - ugostitelj iz Nedelišća, Zdravko Zver - dimnjačar iz Strahoninca, Darko Zamuda - stolar iz Gornjeg Hrašćana i Zlatko Hriberšek- bačvar iz Prhovca.
Priznanja za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad u obrtu i razvoj obrtništva primili su Zvonko Bistrović - autoprijevoznik iz Bukovca, Mirko Bjelobrk - obućar iz Ivanovca, Ljubomir Ceilinger - tesar iz Nedelišća, Mirjana Čanadi - ugostiteljica iz Murskog Središća, Goran Črnčec - ugostitelj iz Nedelišća, Ivan Drk - autoprijevoznik iz Miklavca, Grozdana Fortner - trgovkinja iz Dragoslavca, Stanko Ivanović -  autoserviser iz Goričana, Franjo Lovrec - autoprijevoznik iz Macinca, Viktor Novak - uzgajivač peradi iz Strahoninca, Milena Novak - ugostiteljica iz Gornje Dubrave, Zvonko Peharda - elektroinstalater iz Gardinovca, Dragan Petek - trgovac iz Čakovca, Robert Ružman - ugostitelj iz Jurovčaka, Đuro Srpak - poljoprivrednik iz Hodošana, Slavko Trstenjak - drvogalanterist iz Banfija i Ivan Štefičar - ugostitelj iz Čakovca.
Priznanja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija primili su Franjo Kiš - Obrt: Meso – prerada mesa “Kiš”, Donji Kraljevec, Stjepan Bister - Obrt: Dimnjačar, Čakovec, Franjo Patafta - Obrt “Patafta i sinovi” Strahoninec i Josip Horvat - Obrt: Plin, grijanje, voda “PGV”, Belica.
Priznanja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unaprjeđenju rada obrtničkih asocijacija primili su Boris Odrčić - Obrt: Tapetarsko-dekoraterska radionica, Čakovec , Ivan Kolmanić - Obrt: METAL – KO, obrt za proizvodnju, Sveti Urban, Drago Klemenčić iz Donjeg Kraljevca, profesor u Tehničkoj školi Čakovec i Josip Bajsić iz Srednje škole Prelog.
Predsjednik Obrtničke komore Međimurja Boris Lukovnjak istaknuo je kako je analizom broja obrtnika u Međimurskoj županiji u 2017. godini uočeno povećanje broja obrtnika za 0,41% što znači da je zaustavljen pad broja obrtnika. Broj zaposlenih radnika u obrtu je 2.319, što s druge strane predstavlja smanjenje u odnosu na 2016. godinu za 156 radnika.
Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je suradnju s Obrtničkom komorom koja se odvija u projektima sufinanciranja organizacije i izlaganja proizvoda i usluga obrtnika s područja Međimurske županije na gospodarskim i obrtničkim  sajmovima u zemlji i inozemstvu što predstavlja stalnu brigu Međimurske županije za razvoj međimurskog obrtništva. Na taj način više od 400 izlagača izlagalo je na oko 100-njak sajmova u zemlji i inozemstvu. Program sufinanciranja deficitarnih zanimanja provodi se već 12 godina te je za navedenu svrhu rezerviran iznos od 72.000,00 kn godišnje, a na taj je način do sada stipendije dobilo više od 400 učenika. Međimurska županija znatnim dodatnim sredstvima rezerviranim u proračunu financira rad Obrtničke komore.
Svečanosti dodjele priznanja i nagrada obrtnicima Međimurja odazvao se i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.


 
 
 
 
 
 
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content