Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Automobilska industrija već u Međimurju. Gradit će se nova tvornica i otvoriti još najmanje 50 radnih mjesta

Datum objave: 7. prosinca 2018.

Komparativne prednosti i strateški pristup ulaganjima i privlačenju investicija Međimurske županije rezultiralo je novom prodajom nekretnina u “Poslovnom parku Međimurje” na području Čakovca.
Naime, temeljem provedenog javnog natječaja od strane Povjerenstva za prodaju nekretnina u vlasništvu Međimurske županije, župan Međimurske županije Matija Posavec, sklopio je ugovore za kupoprodaju dvije nekretnine, površine 18.589 m², sa društvom LTH ALUCAST d.o.o., koje je potpisao direktor Iztok Plantarič.
LTH Alucast d.o.o., članica je slovenske korporacije LTH  Castings, koja ima svoje proizvodne lokacije u  Škofjoj Loki i Ljubljani u Sloveniji, Makedoniji i Hrvatskoj, a bave se proizvodnjom dijelova za automobilsku industriju. Prije dvije godine otvoren je proizvodni pogon te je zaposleno 150 djelatnika.
Kupnjom nekretnina, LTH Alucast d.o.o proširit će proizvodne kapacitete u Čakovcu te će iduće godine izgraditi novu tvornicu i zaposliti novih 50 djelatnika, a želja nam je u budućem razdoblju još više dodatno pojačati proizvodne procese te određene djelatnosti premjestiti iz Ljubljane u Čakovec. Najviše smo fokusirani na autoindustriju pa se u Međimurju već proizvode dijelovi za automobile rekao je Plantarič.
“Bavimo se sustavnom brigom o investitorima, te konstantnom poticanju pozitivne poslovne atmosfere i uklanjanju svih mogućih administrativnih prepreka koje postoje. Od posebnog je značaja to što postojeći investitori odlučuju proširiti svoje kapacitete i potvrditi da je Međimurje lokacija za dugoročno uspješno poslovanje. Ova investicija je dokaz kako Hrvatska ima potencijala za razvoj automobilske industrije, drago mi je za svako novootvoreno radno mjesto sa pristojnom plaćom, a mi ćemo i dalje pružiti maksimalnu pomoć i podršku svim investicijama koje su pogodne za naš kraj te poduzetnicima koji čuvaju dostojanstvo radnika”, zaključio je Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content