Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvorena nova školska dvorana u Draškovcu vrijedna 5 milijuna kuna

Datum objave: 6. prosinca 2018.

Projekt koji je započeo prije 24 mjeseca je realiziran, te je povodom blagdana Svetog Nikole i Dana grada Preloga svečano otvorena školska sportska dvorana osnovne škole Draškovec koju će koristiti  89 učenika i 36 djelatnika. Ugovorna vrijednost radova je 4.687,500,00 kn (sa PDV-om), koja je većinom financirana iz proračuna Međimurske županije, 60%  i grada Preloga 40 %. Radove je izvela kompanija Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca.
Kako je škola izgrađena davne 1929. godine, proširena 1955. godine, a samostalno djeluje od 2004.godine obuhvaćajući naselja Draškovec, Oporovec, Čukovec i Hemuševec, potreba izgradnje školske dvorane bila je nužnost. Stoga je tijekom 2017.godine sklopljen Sporazum o financiranju između grada Preloga i Međimurske županije, te potpisan Ugovor o izvođenju radova između grada Preloga i kompanije Tehnix. Inicijativom potpredsjednika Županijske Skupštine Dragutina Glavine, sredstva su osigurana u proračunu Međimurske županije, te je od polaganja temelja u rujnu 2017.godine, u godinu dana izgrađena i stavljena na korištenje učenicima i mještanima nova školska sportska dvorana.
Ponos nije krila ravnateljica osnovne škole Draškovec Margit Mirić koja je istaknula kako svjedočimo investiciji koja će značajno unaprijediti kvalitetu života učenika i šire zajednice. „S iščekivanjem i ogromnim veseljem dočekali smo dan Svetog Nikole  i  priželjkivani  poklon - školsku sportsku dvoranu. Stoga zahvaljujem županu i gradonačelniku koji su nam zajedničkim snagama u rekordnom roku osigurali  dvoranu za potrebe nastave, ali i ostale aktivnosti. Nova dvorana bit će nam dodatni poticaj da s još više žara prionemo poslu. I naravno, tek sada ćemo vidjeti kako izgleda sat nastave tjelesne i zdravstvene kulture u prostoru koji je opremljen svom opremom koja ispunjava suvremene uvjete nastave 21. stoljeća.
Direktor TEHNIX-a d.o.o. Đuro Horvat, nadovezao se na ravnateljicu te napomenuo: „Sretan sam jer sam rođen ovdje u Draškovcu i što danas mogu biti svjedok ostvarenog sna, Draškovec ima svoju športsku dvoranu. Hvala svima koji su omogućili da zajedno gradimo ovaj objekt koji će koristiti brojne generacije naših sugrađana.“
Gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, naglasio je kako je i danas ponosan jednako kao i u Europskom parlametu kada je Prelog postao europski grad sporta 2019. „Današnjim otvaranjem, potvrdili smo povjerenje i suradnju grada Preloga i Tehnix-a. Izuzetno sam ponosan na suradnju koju imamo sa županom Matijom Posavcem i Međimurskom županijom koji su 60% sufinancirali izgradnju dvorane te osigurali djeci najbolje uvjete i najbolju dvoranu. Neka ova dvorana bude na radost i veselje djece, a možda će netko iz nje izaći kao vrhunski sportaš te sam siguran da će ova dvorana biti ponos mnogim mještanima.“
Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako je ovo završetak još jednog projekta u velikom investicijskom ciklusu koji se provodi u Međimurju, sa ciljem kvalitetnijih uvjeta našim učenicima i zaposlenicima škola. „Ovo je standard, potreba, poštovanje prema svakom kraju Međimurja, a na nama je da radimo, gradimo i stvaramo bolje uvjete našim stanovnicima. Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, osobito ravnateljici Margit Mirić koja s posebnom entuzijazmom radi svoj posao, stoga ćemo nastaviti s ulaganjima u OŠ Draškovec. Odmah iza nove godine kreće energetska obnova škole vrijedna preko 3 milijuna kuna, povukli smo značajna sredstva iz EU fondova pa očekujem slijedeće godine novo otvaranje obnovljene školske zgrade.
U bogatom kulturno umjetničkom programu sudjelovali su mješoviti pjevački zbor Udruge Prijatelji sv. Roka, Oliver Židov, učenici 3. razreda OŠ Draškovec, folkloraši 2. razreda OŠ Draškovec, tamburaši škole te Iva Kočiš i Melani Mihoci. Vrpcu su prerezali učenici Edi Horvat i Melisa Repalust, a prostore je blagoslovio župnik Župe sv. Roka iz Draškovca Matija Vonić.

Svečanosti otvaranja uz brojne ponosne mještane prisustvovali su i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnik grada Novalje Ante Dabo, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i sport MŽ Branko Sušec, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, predsjednik Gradskog Vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, članovi Županijske skupštine Međimurske županije, predstavnici ustanova i poduzeća s područja Grada Preloga i Međimurske županije, predstavnici susjednih međimurskih općina, vijećnici Gradskog Vijeća Grada Preloga, predsjednici i predstavnici Mjesnih odbora s područja Grada Preloga te brojni predstavnici udruga.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content