Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanitarnim koncertom čakovečki gimnazijalci pokazali svoju talentiranost

Datum objave: 6. prosinca 2018.

Prosinac u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec već tradicionalno je mjesec dobrih djela i darivanja, tijekom kojeg učenici i djelatnici raznim aktivnostima pokazuju humanitarnu notu. U srijedu, 5. prosinca u Centru za kulturu Čakovec održan je humanitarni koncert u okviru Sajma dobrote koji škola organizira već 19 godina.
Pod vodstvom profesorice Branke Srnec Tompa te profesora Damira Rodigera i Ivana Pranjića, mladi svirači, pjevači i plesači pripremili su bogat program te pokazali svoja umijeća. U glazbeni program bili su uključeni članovi izborne glazbene umjetnosti 2. i 3. razreda, Zbor Gimnazije Josipa Slavenskog, a izvedbom međimurske narodne pjesme „Vuprem oči“ predstavio se i novoosnovani školski bend Poetikon po mentorstvom profesora Pranjića.
Koncert su upotpunili gosti Djevojački zbor Srednje škole Ivanec po mentorstvom Marine Jakšić Rodiger i gimnazijalci polaznici čakovečkog Plesnog studia Korak, dok je na samom kraju publiku oduševio zbor profesora i učenika Gymnasium zajedničkom izvedbom božićnih pjesama.
Čakovečki gimnazijalci će dio sredstva prikupljenih aktivnostima kroz najhumanitarniji mjesec u godini donirati udrugama Pogled i Murid, a njihov trud pohvalila je ravnateljica škole Sandra Breka-Ovčar koja je prisutnima zahvalila na podršci. Humanitarnom koncertu prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content