Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Položen kamen temeljac za novi dječji vrtić u Murskom Središću

Datum objave: 4. prosinca 2018.

U Murskom Središću 4.  prosinca 2018., tradicionalno je obilježen blagdan sv. Barbare, zaštitnice rudara, jedne od četrnaest svetih pomoćnika u nevoljama.
Tom prigodom uz niz događaja, svečano je položen kamen temeljac za izgradnju novog dječjeg vrtića „Maslačak“ koji pohađa 110 mališana jasličke i predškolske dobi.
Kamen temeljac položili su gradonačelnik Dražen Srpak i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Darko Horvat uz nazočnost župana Međimurske županije Matije Posavca koji se obratio prigodnim riječima gdje je istaknuo važnost ulaganja u najmlađe, našu djecu koja su budućnost ovog kraja.
„Obrazovanje je prioritet za Međimurje, mnogo ulažemo, povlačimo europska sredstva, ali ne zanemarujemo standard dječjih vrtića pa je ovo jedan od desetak projekata u izgradnji, dogradnji ili adaptaciji predškolskih ustanova u Međimurju. Time se, sasvim sigurno, kvaliteta života, dostupnost i standard u tim mjestima diže na višu razinu. Čestitam svima koji su radili na ovom projektu,“ zaključio je župan Posavec.
Novi dječji vrtić „Maslačak“ bit će površine 1.262 m², sa sedam skupina, od toga dvije jasličke i četiri vrtićke skupine, a dok će jedna skupina biti za Montessori program odgoja. Ujedno, u sklopu izgradnje projekta, planira se rekonstrukcija ulice Slatine u kojoj će biti vrtić. Novi dječji vrtić ispunit će sve uvjete koji će brojnim mališanima i osoblju pružiti moderan i funkcionalan oblik svakodnevnog rada i boravka.
Gradonačelnik Dražen Srpak, prilikom govora istaknuo je kako je ovo  jedna od brojnih projekata koji se provode u Murskom Središću, a dok je ministar Darko Horvat naglasio kako će u Hrvatskoj ova godina po svim pokazateljima biti puno bolja, nego 2017. godina, a sve iduće godine će biti još bolje i uspješnije.
Povodom ovog svečanog događaja djeca iz vrtića „Maslačak“ pripremila su prigodni program te su tako proslavili polaganje kamena temeljca dječjeg vrtića, ali i blagdan sv. Barbare.
Bogat cjelodnevni program nastavljen je obilaskom radova na investiciji izgradnje hale 4 – Sobočan interijera d.o.o. te polaganjem kamena temeljca za izgradnju hale tvrtke Cartex u Gospodarskoj zoni Brezje.
Obilježavanje blagdana sv. Barbare završeno je obilaskom novouređenih prostorija Društvenog doma u Peklenici čiju je obnovu financiralo Ministarstvo kulture, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Međimurska županija i  Grad Mursko Središće, čime je Peklenica dobila “mali Centar za kulturu” u kojemu će biti održavane predstave, sastanci, razne kulturne manifestacije, a i udruge će dobiti svoj prostor za rad.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content