Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nakon velikog slavlja i dodjele odličja u Zagrebu čestitke tenisačima i iz Međimurja

Datum objave: 29. studenoga 2018.

Župan Međimurske županije Matija Posavec povodom osvajanja Davis Cupa primio je predsjednicu HTS – a, Čakovčanku Nikolinu Babić te člana Upravnog odbora HTS-a Bojana Ružića.
Župan Posavec čestitao je gđi Babić, ali i igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije na iznimnom uspjehu hrvatske teniske reprezentacije koji je uvelike pridonio promidžbi sporta, ali i ugleda Republike Hrvatske. „U ime Međimurske županije zahvaljujem Vam što ste kao prva žena na čelu Saveza ostvarili sjajan sportski rezultat kojim je Hrvatska drugi put upisana u povijesni niz pobjednika Davis Cupa. Posebno Vam zahvaljujem na osjećaju ponosa kojim ste ispunili srca svih Međimurki i Međimuraca. Nije slučajno da je jedan od najvećih hrvatskih i najznačajniji međimurski tenisač Franjo Punčec rođen 22.11.1913., a  gotovo točno 105 godina poslije naša teniska reprezentacija 25.11.2018. ispisala je povijest. Vjerujem da će ovo veličanstveno postignuće biti poticaj budućim naraštajima te pridonijeti razvoju tenisa i sporta općenito u Međimurju i cijeloj RH.“
Ovo finale bilo je povijesno budući je posljednji Davis Cup u ovakvom formatu. Svi tenisači od početka sezone željeli su da se ide do kraja i osvoji Davis Cup. Sve se lijepo posložilo. Ovo je generacija koja je s obzirom na godine zalaganja i igranja za Hrvatsku zaslužila ući u povijest, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić. Dodala je kako je ovom pobjedom, Republika Hrvatska postala jedna od deset zemalja na Svijetu koja ima više od jednog osvojenog Davisovog kupa.
Svi nazočni bili su suglasni da je od iznimnog značaja utemeljivanje regionalnih i nacionalnog teniskog centra te da je HTS već uputio dopis gradu Čakovcu kojim se pokreće inicijativa osnivanja Regionalnog teniskog centra sjeverozapadne Hrvatske koji bi bio u Čakovcu što bi osiguralo odigravanje međunarodnih turnira i zimskih priprema tenisača, a time i pridonijelo razvoju sporta i turizma u Međimurskoj županiji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content