Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U oazi mira i zelenila obilježen Dan Općine Gornji Mihaljevec

Datum objave: 24. studenoga 2018.

Blagdan Svete Katarine, koji se slavi 25.studenoga, ujedno je i Dan Općine Gornji Mihaljevec, te je tim povodom održana Svečana sjednica Općinskog vijeća.
„Prošle godine proslavili smo 20.obljetnicu postojanja Općine. U međuvremenu su na sjednicama Općinskog vijeća donesene brojne odluke kao temelj za daljnji razvoj Gornjeg Mihaljevca i svih 12 pripadajućih naselja. Naša najvažnija investicija je izgradnja školske sportske dvorane i modernizacija cesta. Odnedavno Općina ima pročelnika jedinstvenog Upravnog odjela što će dati novih zamah svim aktivnostima. Zahvaljujem svima na idejama i sudjelovanju u radu“. – istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća Robert Kos.
Načelnik Općine Goran Lovrec u svom je govoru istaknuo kako nije zadovoljan brzinom investicija u prometnoj i komunalnoj infrastrukturi, dogradnji škole i produženom boravku, modernizaciji javne rasvjete LED tehnologijom. „Tijekom iduće godine, vjerujem, da ćemo niz spomenutih projekata realizirati. Iduće godine bit će izdana građevinska dozvola za izgradnju kanalizacijskog sustava u Bogdanovcu na principu bio-pročistača. Preostali dio Općine, osim Martinuševca i Tupkovca su vezani za aglomeraciju Čakovec. U tijeku je projekt uvođenja širokopojasnog interneta u suradnji s Međimurskom županijom. Iduće godine naselje Tupkovec će biti u potpunosti asfaltirano zahvaljujući sredstvima EU fondova, a prijavili smo i nadogradnju dječjeg vrtića i revitalizaciju parka Mladosti. Očekujemo rezultate natječaja za energetsku obnovu Doma kulture Gornji Mihaljevec kroz koji ćemo obnoviti zgradu i premjestiti ambulantu. Prijavili smo i projekt sportskog doma u Dragoslavec Bregu.  Kroz program sufinanciranja jaslica, vrtića, novorođene djece, socijalne programe, jednokratne pomoći, stipendije izdvaja se 17% ukupnih prihoda Proračuna.“ 
Župan Matija Posavec čestitavši dan Općine svim mještanima Gornjeg Mihaljevca naglasio je kako će Međimurska županija pomoći u najvećem projektu za mještane Općine, izgradnji školske dvorane uz koju će se investirati u dogradnju četiri nove učionice za jednosmjensku nastavu te modernizaciju školske kuhinje i blagovaonice. „Taj projekt zaslužuje 140 učenika, 17 udruga i svi mještani koji obogaćuju kulturni, sportski i društveni život Općine. Čestitam na sjajnoj učeničkoj zadruzi u Osnovnoj školi, kulturnom amaterizmu koji njegujete kroz KUU „Lipa“, brojnim manifestacijama koje organizirate tijekom godine stoga ćemo u potpunosti preuzeti financiranje projektne dokumentacije za novu dvoranu i zajedno pronaći model financiranja.“   
Zahvalnice Općine Gornji Mihaljevec za izuzetan doprinos razvoju Općine primili su Željko Tomašić, DVD Gornja Dubrava, Davor Banek, Mario ZadravecVladimir Novak i August Košak. U glazbenom dijelu programa nastupila je mlada i perspektivna Valentina Zadravec.
Svečanoj sjednici nazočili su i zamjenica načelnika Jasenka Novak,  načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, zamjenik načelnika Općine Nedelišće Nikola Novak, ravnateljica Osnovne škole Karmen Sklepić i drugi.
 
Program obilježavanja Dana Općine nastavlja se u subotu kada će se u 16,30 sati u Domu kulture Gornji Mihaljevec odigrati predstava „Zabranjeno voće“ KUU Seljačke Sloge iz Nedelišća.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content