Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objavljen JAVNI POZIV za uzgoj goveda, ovaca, koza i peradi

Datum objave: 21. studenoga 2018.

Hrvatska poljoprivredna agencija objavila je Javni poziv za potpore za unaprjeđenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva u sustavu krava-tele, unaprjeđenje uzgoja ovaca, koza te izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2018. do 2020. godine ukupne vrijednosti 24 milijuna kuna.
            Ukupni iznos potpore utvrđuje se na temelju jediničnog iznosa po grlu/kljunu i ne može biti veći od:
-          2.500,00 kuna po prihvatljivom ženskom grlu (rasplodna junica) mesnih pasmina i/ili križanaca s mesnim pasminama goveda u sustavu krava-tele,
-          130,00 kuna po prihvatljivom grlu uzgojno valjanih ovaca ili koza,
-          110,00 kuna po kljunu Zagorskog purana iz matičnog jata,
-          40,00 kuna po kljunu kokoši Hrvatice iz matičnog jata.  
            Potpora za uzgoj goveda u sustavu krava-tele dodjeljuje se za sufinanciranje uzgoja ženskih grla mesnih pasmina i/ili križanaca s mesnim pasminama koja su rođena i uzgojena u  Hrvatskoj, upisana u Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ), u programskoj godini imala evidentirano prvo teljenje, mlađa od 36 mjeseci kod prvog teljenja i prisutna na poljoprivrednom gospodarstvu korisnika na dan podnošenja zahtjeva za potporu. Potporu za uzgoj goveda u sustavu krava-tele grlo se može ostvariti samo jednom tijekom razdoblja trajanja Programa. 
            Potpora za uzgoj uzgojno valjanih ovaca i koza dodjeljuje se za sufinanciranje uzgoja uzgojno valjanih ženskih rasplodnih grla koja su starija od 12 mjeseci ili imaju evidentirano janjenje/jarenje, koja su upisana u Središnji popis matičnih grla kojeg vodi Hrvatska poljoprivredna agencija i prisutna na poljoprivrednom gospodarstvu korisnika na dan podnošenja zahtjeva za potporu. Potpora se također dodjeljuje i za sufinanciranje uzgoja uzgojno valjanih rasplodnih muških grla koja su upisana u Središnji popis matičnih grla kojeg vodi HPA i prisutna na poljoprivrednom gospodarstvu korisnika na dan podnošenja zahtjeva za potporu. 
            Potpora za uzgoj izvornih pasmina peradi dodjeljuje se za sufinanciranje uzgoja matičnih jata kokoši pasmine Hrvatica te pasmine pura Zagorski puran koja su upisana u Središnjih popis matičnih jata kojeg vodi HPA i prisutna na poljoprivrednom gospodarstvu korisnika na dan podnošenja zahtjeva za potporu. Korisnici sredstava potpore su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika koje na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu drže izvorne pasmine peradi evidentirane u Središnjem popisu matičnih jata kojeg vodi HPA i koji imaju sjedište na području Republike Hrvatske.            
            Korisnici sredstava potpore su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika.           
            Zahtjevi za potpore podnose se u područnim uredima Hrvatske poljoprivredne agencije, odnosno za Međimursku županiju na adresu: Kalnička bb, Čakovec.
            Stočari se na javni poziv mogu prijaviti do 30. studenog 2018. godine.            
            Više o tome Javni poziv 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content