Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dom za odrasle osobe u Orehovici obilježio 70 godina

Datum objave: 16. studenoga 2018.

Na mjestu gdje je sve počelo daleke 1948.godine, u centru Preloga, svečano je obilježena 70.obljetnica Doma za odrasle osobe u Orehovici.
Kako je naglasila aktualna ravnateljica ustanove Suzana Belović, osvrnuvši se na proteklih 70 godina, Ustanova je prošla izazovna i turbulentna razdoblja. Danas Dom za  odrasle osobe Orehovica pruža usluge dugotrajnog smještaja za odrasle osobe s mentalnim smetnjama, usluge stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, njege, održavanje osobne higijene i pomoći pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, usluge socijalnog rada, psihosocijalne rehabilitacije, radne terapije. Dom pruža i uslugu organiziranog stanovanja i privremenog smještaja, kao i pružanje skrbi beskućnicima u ekstremnim vremenskim prilikama. Trenutno se na smještaju u Domu nalazi 169 korisnika.
Za osobite zasluge u promicanju humanosti, te 30 i više godina radnog staža u Domu, prigodne su nagrade primile Emilja Mustač, Nada Poljak, Vanja Detić Veseli, Nada Ljubić, Marija Radović, Ivanka Štefan, Nada Bašlek, Nada Hatlak, Nadica Tišler i Ana Kolar.
Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, čestitajući djelatnicima na 70 godina postojanja, istaknuo je kako je Dom za odrasle osobe smješten u Orehovici ali je neraskidivo vezan za Prelog te je najviše trudom djelatnika, ali i veliku potporu lokalne zajednice te brojnih suradnika i donatora, transformirana u ustanovu koja na human način brine o svojim korisnicima primjenjujući suvremene stručne metode.
Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je kako svim djelatnicima treba pokazati veliko poštovanje jer se bave poslom koji nije lagan. „Unatoč specifičnostima i težini Vašeg posla budite ponosni jer se bavite najljepšim poslom u životu a to je pomaganje drugima
Obilježavanju 70.-e obljetnice nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, načelnik PU međimurske Ivan Sokač, voditelj Službe policije PU međimurske Danijel Mikulić, župnik Damir Slamek i drugi.
„Mi nastavljamo radom i nećemo stati, nećemo se prestati mijenjati i nećemo prestati unapređivati svoj rad.  Dalje ćemo preuzimati na sebe brigu o ljudima, da budu zdraviji, bolji i sretniji. Svojim radom namjeravamo doprinijeti humanijem zbrinjavanju osoba s mentalnim oštećenjima, bilo da se zbrinjavanje realizira u samoj ustanovi, ili zbrinjavanjem izvan ustanove, u budućem i očekivanom novom organiziranom stanovanju u kućama koje namjeravamo kupiti, uz pružanje nove usluge psihosocijalne pomoći obitelji“ , zaključili su djelatnici Dom za odrasle osobe Orehovica.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content