Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

11. Dani elektroničkih medija u Svetom Martinu na Muri

Datum objave: 14. studenoga 2018.

Više od 300 novinara, komunikacijskih stručnjaka i osoba koje se bave medijskom djelatnošću sudjeluje na 11. Danima elektroničkih medija, 11. Danima interneta, 11. Danima televizije i 24. Danima radija, tradicionalnom okupljanju djelatnika radija, televizije i internetskih medija na nacionalnoj i lokalnoj razini koje traje od 13. do 15. studenog u Svetom Martinu na Muri.
Dobrodošlicu u Međimurje poželio im je župan Međimurske županije Matija Posavec: „Naš kraj ponosi se mnogim prirodnim ljepotama i bogatstvima, ali ponosimo se i našim medijima koji potiču raznovrsnost, pluralizam i kritičko mišljenje. Drago mi je što je Međimurje po drugi puta domaćin Danima elektroničkih medija koji su prilika da se zajedno osvrnete na probleme i važne teme u medijskom prostoru.“.
Otvorenju su nazočili izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Jasna Vaniček Fila, državni tajnik u Ministarstvu kulture Krešimir Partl, predsjednik Hrvatske udruge radijskih nakladnika Željko Švenda, predsjednik Nacionalne udruge televizija Denis Mikolić, ravnatelj Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti mr.sc. Miran Gosta i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac.
Okupljanje medijskih djelatnika prilika je za rasprave o važnim temama poput izmjena i dopuna Zakona o elektroničkim medijima, položaju i ulozi žena u medijima te o autorskim pravima u medijskoj i glazbenoj industriji.
Prvog dana održan je Sabor HURIN-a, udruženja u kojemu su okupljene radijske postaje s područja Hrvatske, a tijekom srijede i četvrtka održat će se panel rasprave, radionice i sjednice. Predstavljeni su HURiN-ovi regionalni centri, a dodijeljene su i godišnje novinarske radijske nagrade Hrvatske udruge radijskih nakladnika.
Ovogodišnji Dani elektroničkih medija održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, a organizatori su Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURiN), Agencija za elektroničke medije (AEM) i Nacionalna udruga televizija (NUT) u partnerstvu s Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti (HAKOM).

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content