Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Antun Kovačević predstavio treću knjigu „Hrvatskoj s ljubavlju“

Datum objave: 13. studenoga 2018.

Hrvatskoj s ljubavlju“ naziv je knjige Antuna Kovačevića predstavljene u ponedjeljak, 12. studenoga u okviru Mjeseca hrvatske knjige. Antun Kovačević do sada je izdao dvije knjige „Svjedok vremena“ i „Osvrti“, a od 1995. kolumnist je više tjednika i portala.
Treća knjiga „Hrvatskoj s ljubavlju“, čije je izdavanje poduprla i Međimurska županija, zbir je pedesetak kolumni s osvrtom na aktualna društveno-politička zbivanja u Hrvatskoj. „Kada napišem dovoljan broj kolumni tada ih ukoričim da ostane i pisani trag. Društveno-politička zbivanja pratim od kada znam za sebe i o njima najviše pišem. U današnje vrijeme, nažalost ili za one koji o njima pišu na sreću, ne nedostaje tema.“, dodao je Kovačević. Predstavljanju knjige u zgradi Scheier nazočio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Branko Sušec, predsjednik Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije Dejan Buvač te drugi gosti i predstavnici kulturnog i društvenog života Međimurja.
Treća knjiga Antuna Kovačevića publicističko je djelo u kojem nastupa kao kritičar, ali kritičar s argumentima. Ostaje sebi dosljedan te želi nemoguće, mijenjati situaciju koja nas okružuje.“, istaknula je dr. Mira Kermek-Sredanović koja je predstavila knjigu. Profesor Božidar Vadlja pročitao je kolumnu pod nazivom „Hrvatskoj s ljubavlju“ iz istoimene nove knjige, ali i kolumnu iz knjige „Osvrti“. Bez obzira na to što je  predstavljena 2015. godine, kako je istaknuo Vadlja, knjiga “Osvrti“ još uvijek je vrlo aktualna što dovoljno govori o životu u Hrvatskoj, ali i kvalitetnom razmišljanju autora knjiga.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content