Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz Dane Općine Sveti Martin na Muri održana svečana sjednica i podijeljena priznanja

Datum objave: 12. studenoga 2018.

Na sam blagdan svetog Martina, u nedjelju, 11. studenog u svetomartinskoj općinskoj dvorani održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je zaokružen bogat program u povodu Martinja i Dana Općine. Dobrodošlicu je uzvanicima zaželjela predsjednica Općinskog vijeća Petra Novinščak istaknuvši kako je jedan od glavnih razloga uspješnosti Općine puno rada i zajedništvo u kojem napredak zajednice ima prednost pred različitim svjetonazorima. 
Uz načelnike susjednih općina, sjednici su nazočili izaslanik ministra gospodarstva i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Franjo Makovec, zamjenik načelnika Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša, župnik Ivan Herceg, općinski vijećnici, mještani i brojni uzvanici.
Postignute rezultate u proteklih godinu dana prezentirao je načelnik Općine Dražen Crnčec: „Donijeli smo planove koji osiguravaju nesmetani napredak naše Općine. Želimo vratiti ljude uz Muru te osim što nastavljamo s izgradnjom Skelarske hiže, potpisali smo ugovor o izgradnji poučne pješačke i biciklističke staze uz Muru. Pokrenuli smo prvu fazu izgradnje Doma kulture, a čekaju nas i mnogi infrastrukturni radovi.
Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec istaknuo je Općinu Sveti Martin na Muri kao zajednicu čije su aktivnosti te razvoj turizma i gospodarstva postali primjer ostatku Međimurja i Hrvatske. „U svojih 25 godina ova skromna Općina postala je moderna sredina prepoznatljiva po kvalitetnom razvijanju svojih potencijala. Međimurska županija će, kao i do sada, podupirati sve dobre ideje i planove za razvoj za koje sam siguran da ne nedostaju.“, dodao je zamjenik Grivec.
Svečanu sjednicu svojim glazbenim izvedbama uljepšali su Zbor mladih i Patrik Zamuda, a program je vodila Anđelka Klemenčić. Podijeljene su i zahvalnice za doprinos u razvoju općine koje su ove godine primili Branimir Blajić za promicanje turizma i prepoznavanje potencijala općine, Nada Nađ za izniman doprinos na području zdravstveno-preventivnog i humanitarnog djelovanja, NK Polet i NK Bratstvo za promociju sportskog načina života te Davor Fileš i firma Eltel za izniman doprinos u uređenju multimedijalne zbirke Jen dan v živleju Franca Žalara.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content