Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čakovečki Rotarijanci “Humanitarnom aukcijom vina” prikupili 35.000 kuna

Datum objave: 7. studenoga 2018.

Zajedno vidimo svijet u kojemu se ljudi sjedinjuju i poduzimaju akcije za stvaranje trajnih promjena: diljem svijeta, u našim zajednicama i u nama samima“, vizija je Rotary-a u svijetu, ali i 26 članova Rotary kluba Čakovec koji su u prepunom hotelu Park organizirali „Humanitarnu aukcija vina“ s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje laboratorija robotike Tehničke škole Čakovec.
Rotary klub Čakovec, osnovan je prije više od dva desetljeća kao osmi klub u Republici Hrvatskoj i  kontinuirano provode humanitarne akcije. „Opremili smo Županijsku bolnicu Čakovec, donirali Caritas, dječji vrtić u Ivanovcu te smo proveli čitav niz humanitarnih akcija. Od 2004. godine RC Čakovec nagrađuje najbolje učenike završnih razreda međimurskih srednjih škola te je tijekom svih godina djelovanja, nagrade čakovečkih Rotarijanaca primilo više od 90 srednjoškolaca. Humanitarnom aukcijom vina prikupljena su sredstva za opremanje laboratorija robotike u Tehničkoj školi Čakovec s ciljem osiguravanja još boljih uvjeta za učenike te se nadam da smo pridonijeli formiranju novih, mladih lidera što je ujedno i misija Rotary-a“, istaknuo je Branimir Novak predsjednik Rotary kluba Čakovec.
Prikupljena sredstva namijenjena su opremanju laboratorija robotike u nedavno obnovljenim i otvorenim radionicama Tehničke škole Čakovec. „Želimo stvoriti vrhunske suvremene laboratorije u našoj školi, a upravo će laboratorij robotike biti jedan od glavnih centara iz kojih ćemo krenuti podizati našu kvalitetu. Nabavit ćemo manje robote i pomagala, odnosno 14 modela Raspberry PI i 8 robotskih manipulatora te komplet simulacijskog industrijskog pogona. Na jednostavnijim robotima učenici stječu osnovna znanja zahvaljujući kojima će kasnije moći upravljati većim robotima“, naglasio je ravnatelj Tehničke škole Dražen Blažeka koji je zahvalio Rotary klubu Čakovec na pomoći.
Rotary klub Čakovec je među najstarijima u Hrvatskoj. Iako je prostorno i po broju stanovnika Međimurska županija mala, ima dva Rotary kluba - Čakovec i Prelog, ali i pomladak - “Rotaract klub Međimurje” koji je jedini nazvan po Županiji u Distriktu i ima vrlo aktivno mlado članstvo. Međimurska županija snažno podupire svaku inicijativu koja je temeljena na solidarnosti, toleranciji i humanosti po čemu je Međimurje poznato i prepoznato i van granica naše Domovine. Stoga, s radošću podupiremo svaku organizaciju, a posebno mlade koji se bave i svoje slobodno vrijeme, svoju energiju, svoj rad usmjeravaju na humanost, brigu za bližnje i one naše sugrađane kojima je pomoć najpotrebnija“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec te naglasio: „Posebno mi je drago što je ova vrijedna donacija namijenjena obrazovanju koje je nama u Međimurju na prvom mjestu. Uvjeren sam da će donacija Rotary kluba Tehničkoj školi Čakovec uvelike pridonijeti  kvaliteti obrazovanja kao i daljnjem napretku naših državnih i europskih prvaka iz strojarskih konstrukcija i područja strojarstva te da će Tehnička škola Čakovec uskoro postati Regionalni centar kompetentnosti u sektoru strojarstva. Drago mi je što su čakovečki Rotarijanci to prepoznali te  već dugi niz godina nagrađuju i stipendiraju učenike koji nam to vraćaju  vrhunskim rezultatima na svim razinama .“
Humanitarnoj aukciji nazočio je i guverner Rotary Districta 1913 Darko Tipurić s asistenticom Natašom Cikač, istaknuvši da je Rotary club Čakovec pravi primjer djelovanja rotarijanskog pokreta zahvaljujući vrijednostima koje promiču – tolerancija, mir, prijateljstvo i služenje drugima bez osobne koristi.
Humanitarnu aukciju vina podržali članovi iz Rotary klubova Varaždin, Varaždin Jug, Varaždin 1181, Rijeke, Ludbrega, Preloga, Koprivnice, Martijanci iz Slovenije, članice IneerWheel kluba Čakovec te brojni drugi gosti.
Vino su donirali poznati proizvođači vina Krauthaker, Cmrečnjak, Štampar i Lebar, uz stručnu prezentaciju hrvatskog sommeliera Maria Meštrovića. Pjesnik Stanislav Petrović obogatio je program donacijom svojih knjiga, a za zabavni dio bili su zaduženi Mirko Švenda Žiga, Jazz trio, Davor Dretar Drele i Vid Balog.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content