Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Radionica: Što je poslovni model i kako ga inovirati?

Datum objave: 6. studenoga 2018.

Besplatne novine, taksi vožnja za 12 kuna, avionske karte po cijeni autobusnih, pekari bez brašna, banke bez šaltera… nastali su inovacijom poslovnih modela.  
Poslovni model je način na koji poduzeća zarađuju novac i imaju ga svi koji se bave nekom vrstom poduzetničke aktivnosti. Ipak, rijetka su poduzeća koja dubinski razumiju razloge svoje uspješnosti kao i razloge povremenih neuspjeha i koja ciljano inoviraju svoj poslovni model. Želite li o inoviranju poslovnog modela učiti od ponajboljeg stručnjaka u Hrvatskoj nemojte propustiti radionicu

INOVACIJA POSLOVNOG MODELA

koja će se održati 15. studenog 2018. godine u
Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje d.o.o.
na adresi Bana Josipa Jelačića 22b u Čakovcu
s početkom u 9 sati.

Radionicu organizira Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u suradnji sa Znanstveno-tehnologijskim parkom u Rijeci STEP RI, a fokus je na postupcima inoviranja postojećih i izgradnji novih poslovnih modela te dobivanja najnovijih spoznaja o poslovnim modelima. Novi poslovni modeli su poluga inoviranja koja će odrediti 21. stoljeće i u ovom trenutku najsnažniji alat za oživljavanje nekonkurentnih „starih“ djelatnosti.
 
Upravo stoga je inoviranje poslovnih modela prilika za hrvatska poduzeća. Iz perspektive malog tržišta i ograničenih mogućnosti ulaganja, stvaranje novih proizvoda je često „nemoguća misija“, traži velika ulaganja i nepostojeću infrastrukturu za komercijalizaciju. S druge strane, novi poslovni model omogućava zaradu iz koristi koje nastaju na znanju i boljem povezivanju svih aktera na tržištu.
Predavanje je namijenjeno članovima uprave, poduzetnicima i onima koji to žele postati, osobama zaduženim za razvoj poslovnih procesa te razvoj proizvoda i usluga.
Sadržaj edukacije

  • Što je poslovni model?
  • Kako analizirati postojeći poslovni model?
  • Stvaranje novog poslovnog modela
  • Procjena i inoviranje postojećeg poslovnog modela

 
Predavač
Boris Golob, mag. ing., direktor je STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Kao poslovni savjetnik već više od 15 godina radi sa startup-ovima, etabliranim poduzećima i znanstvenicima te održava predavanja i radionice za poduzetnike u Hrvatskoj i inozemstvu. Stručni je evaluator za EU EASME Horizont 2020 SME instrument program. Specijalizirao se za postupke inoviranja proizvoda i usluga te strategije komercijalizacije, a vodeći je stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi. Autor je priručnika Inovacija poslovnog modela na kojem se temelji ova radionica.


Sudjelovanje na edukacije je besplatno, potencijalni sudionici se prijavljuju ispred poduzeća do 14. studenog 2018. putem online prijave:

PRIJAVA


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content