Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimursku županiju posjetili učenici 3. razreda OŠ Donji Kraljevec

Datum objave: 5. studenoga 2018.

Učenici 3. razreda Osnovne škole Donji Kraljevec u pratnji učiteljice Anite Purić i vjeroučitelja Davora Topleka posjetili su Međimursku županiju u okviru nastave iz predmeta Priroda i društvo. Koliko općina i gradova imamo, tko i kako bira župana, o čemu se odlučuje u Međimurskoj županiji te o mnogim drugim temama vezanim uz područje djelovanja Županije, podučila ih je pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport dr.sc. Blaženka Novak, prof.
Razredno odjeljenje čini ukupno 10 učenika, a posebno su istaknuli da su svi iz Donjeg Kraljevca. Antonio Andrić, Nika Brodarić, Hana Filipašić, Iris Jurčec, Jakov Kovač, Matija Kramar, Elena Novak, Katija Novak, Leonard Strbad i Ana Vlah pažljivo su slušali i upijali nova znanja te s velikim zanimanjem prošetali hodnicima Županije. Iskušali su se i u ulozi malih vijećnika postavivši pitanja koja su ih zanimala. Pozdravio ih je župan Međimurske županije Matija Posavec kojem su ispričali što su sve korisno naučili o funkcioniranju županijske uprave. Župan Posavec bio je oduševljen znanjem učenika te je zaključio kako se među njima zasigurno krije neki novi vijećnik ili možda župan. Učenici su završili svoj posjet zajedničkom fotografijom u Velikoj vijećnici Međimurske županije te su izrazili zadovoljstvo učenjem kroz praktičnu nastavu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content