Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najuspješnija rezultatska godina za Sportsku udrugu slijepih „Zrinski“

Datum objave: 3. studenoga 2018.

Članovi Sportske udruge slijepih „Zrinski“ ostvarili su zavidne rezultate na Pojedinačnom državnom prvenstvu Hrvatskog saveza slijepih u održanom u Premanaturi. Od deset članova koji se u Udruzi bave pikadom za slijepe, na spomenutom prvenstvu svoje vještine pokazali su  Dragutin Andrašec, Marko Slaviček, Nenad Štrek i Danijel Sabol.
Nastavljajući niz dobrih rezultata iz prethodnih natjecanja, ove godine između 70 natjecatelja, naši Međimurci bili su vrlo uspješni zahvaljujući trudu i zalaganju koji ulažu na tjednim treninzima. Kroz godinu smo ostvarili dobre plasmane i na drugim natjecanjima te nam je ovo za sada najbolja godina što se tiče rezultata.“, istaknuo je predsjednik Udruge Nenad Štrek. U kategoriji slijepih na Državnom prvenstvu Dragutin Andrašec ostvario je 3. mjesto, Nenad Štrek bio je 2. u kategoriji visoko slabovidnih osoba, a u istoj kategoriji Danijel Sabol osvojio je 8. mjesto.
Zahvaljujući postignutim rezultatima, župan Međimurske županije Matija Posavec zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Brankom Sušecom upriličio je prijem za članove Sportske udruge slijepih „Zrinski“ te im je čestitao i zahvalio na neizmjernom radu koji ulažu u razvoj sporta i Udruge. Tijekom razgovora Župan i pročelnik Sušec obećali su potporu Udruzi u budućim aktivnostima kako bi im se omogućili što bolji uvjeti pripreme za sljedeća natjecanja: „Članovi Sportske udruge slijepih Zrinski daju nam primjer da se prepreke trebaju rušiti samo voljom i trudom. Svojom skromnošću i sportskim duhom čine našu zajednicu boljom, a na nama je da im budemo na raspolaganju kroz potrebnu podršku i pomoć.“, zaključio je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content