Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Škola boksa“ uskoro u Međimurju

Datum objave: 30. listopada 2018.

Ono što me tjera da idem dalje su ciljevi.“, poznata je izjava Muhammed Ali-a, vrhunskog boksača koji je brojnim generacijama sportaša uzor. Boks je u današnje vrijeme jedan od popularnijih sportova među pripadnicima ženskog i muškog spola, različitih dobnih skupina. Boksački klub Čakovec koji vodi bivši viceprvak Hrvatske u boksu Vanja Kostel okuplja 150 članova, a zaraznom energijom i željom da približi sport u kojemu je najvažnija mentalna snaga i koncentracija uskoro će biti predstavljen brojnim osnovnoškolcima i srednjoškolcima diljem Međimurja.
Projekt „Škola boksa“ provodit će se diljem Hrvatske, a idejni začetnici projekta i promotori su Željko Mavrović, sportski direktor reprezentacije u Hrvatskom boksačkom savezu, Mario Preskar, glavni trener u projektu „Škola boksa“, Marko Marović, tajnik Hrvatskog boksačkog saveza i Vanja Kostel. Od samog početka ideja i htijenja nije nedostajalo,a želja da se boks približi široj javnosti, najveći je izazov nositeljima projekta.
Župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i sport Branko Sušec podržali su ideju „Škole boksa“ te izrazili zadovoljstvo novim projektom koji će se provoditi u Međimurskoj županiji. „Mladi kroz sport uče živjeti, stječu radne navike, brinući pritom o svome zdravlju. Drago mi je da će i u Međimurskoj županiji mladi imati priliku krenuti u svoje prve boksačke treninge sa svojim sportskim uzorima“, rekao je župan Posavec.
Projekt „Škola boksa“ održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog boksačkog saveza, a podržava ga i Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content